На державні шахти Кіровоградщини закупили бензин за завищеними цінами

© vidomosti-ua.com

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», якому належать Інгульська і Смолінська шахти, 28 березня замовило ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс» бензину на 11,76 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

 
До кінця року на Жовтоводський майданчик та Новокостянтинівську, Інгульську і Смолінську шахти поставлять 417 т бензину А-92 підвищеної якості Євро виду ІІ класу С чи D наливом по 28 200 грн. за тонну.

Це на відсоток дорожче за середню гуртову ринкову ціну якіснішого бензину А-95, яка, за даними «OilNews», зараз становить 27 930 грн./т.
Договір передбачає оплату протягом півроку після поставки.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, оскільки тендер у грудні–лютому вже двічі відміняли, бо на нього приходив лише нинішній переможець. При цьому на першому тендері він пропонував паливо дещо дешевше – по 26 460 грн./т.

Жовтоводський «Еко-Сервіс» належить Ігорю Ведуті – співзасновнику благодійного фонду ім. Віктора Замули «Наше місто» разом із Русланом Журилом, нині відстороненим очільником ОГХК, а до того – замдиректора ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Сергія Дробота. Дробот зараз очолює державний концерн «Ядерне паливо», куди входить і СхідГЗК.


Довідка:

Державне підприємство “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” (ДП”СхідГЗК”) створене в 1951 році. Першу руду шахта “Нова” комбінату видала в 1956 році, перший кілограм концентрату урану отримали в 1959 році.

Східний гірничо-збагачувальний комбінат – це один з 28 уранодобувних центрів світу, серед яких він знаходиться в першій десятці,а також є найбільшим у Європі.

Східний гірничо-збагачувальний комбінат – єдине в Україні підприємство, що забезпечує видобуток природного урану і виробництво
його оксидного концентрату.

Дві діючі уранові шахти комбінату за своїм енергетичним еквівалентом рівноцінні 60-ти вугільним шахтам, іншими словами, одній третині всього Донбасу.

Комбінат географічно розташований у трьох областях:
Дніпропетровській, Кіровоградській та Миколаївській, центральний офіс знаходиться в м. Жовті Води Дніпропетровської області.

Основна продукція комбінату – концентрат природного урану.

СхідГЗК виробляє також сірчану кислоту, гірничошахтне устаткування. Комбінат надає транспортні послуги (авто- і залізничні) , ремонтно-будівельні, науково-дослідні і конструкторські розробки, послуги зв’язку та ін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар