Як на Кіровоградщині узаконити зміну кольору автівки

Згідно з чинним законодавством, у разі зміни кольору автомобіля (фарбою або плівкою) проводиться перереєстрація транспортного засобу. Процедуру необхідно здійснити протягом десяти діб після виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів, тобто після перефарбування або нанесення плівки. 

Автовласник або довірена особа може звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС, незалежно від місця проживання або реєстрації, з такими документами:

  • паспорт:
  • ідентифікаційний номер;
  • доручення на уповноважену особу (за необхідності);
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

При огляді автомобіля працівниками сервісного центру МВС колір визначається візуально. Після огляду експерти дають висновок в котрому зазначається колір автомобіля.

Цікаво, що наразі при реєстрації автомобіля у графі «колір» вписують лише 11 основних кольорів без уточнень щодо відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий.
Таким чином, це дає можливість водіям не здійснювати перереєстрацію свого автомобіля навіть тоді, коли було замінено відтінок такого авто без зміни основного кольору.

Важливо зазначити, якщо на автомобіль нанесено два і більше кольорів, то згідно наказу МВС №12 від 11.01.2005 основним кольором ТЗ вказується колір його нижньої частини, тобто дах, капот і багажник можна перефарбувати в будь-який вподобаний колір, якщо загальна площа не перевищує 50% в іншому випадку буде вказано комбінований колір авто. Основним кольором та його відтінками повинно бути покрито не менше 70% площі авто. Для вантажних автомобілів вказується колір кабіни.

Покриття кузова легкового автомобіля (кабіни вантажного автомобіля) ламінаційною або антигравійною прозорою плівкою оформлення в ТСЦ МВС не вимагається, як і для обтягування авто кольоровою плівкою колір та відтінки якої підходять до «рідного» кольору кузова автомобіля.

За більше детальною інформацією звертайтесь до територіальних сервісних центрів МВС за наступними адресами:

  • Територіальний сервісний центр МВС 3541 – м. Кропивницький, пр-т. Інженерів, 9/92.
  • Територіальний сервісний центр МВС 3542 – м. Олександрія, пр.-т. Будівельників,38.
  • Територіальний сервісний центр МВС 3543 – м. Бобринець, вул. Миколаївська, 172.
  • Територіальний сервісний центр МВС 3544 – м. Мала Виска, вул. Мічуріна, 2
  • Територіальний сервісний центр МВС 3545 – м. Благовіщенське, вул. Гуменюка, 9.

Прес-служба регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар