Кропивницький-Слупськ: як отримати путівку на безкоштовне навчання у Польщі

Ілюстрація fdo.udpu.org.ua

Добре володіння англійською мовою і гарні академічні та наукові показники дозволяють нашим кращим студентам вільно прокладати академічну траєкторію із можливістю навчання у закордонних ВНЗ. Наскільки ж реально студенту фізмату поїхати на 1 семестр навчатись за кордон? Що для цього треба зробити?

Як приклад можемо повідомити, що на виконання договору про співробітництво між Поморською академією (м.Слупськ, Польща) та КДПУ ім.В. Винниченка уже відбулось декілька студентських обмінів.

2

Щоб взяти участь в конкурсі за місце на наступний студентський обмін потрібно мати високий рейтинг (відповідну характеристику від куратора ECTS з вказаним рейтингом за останній семестр), заповнити анкету у міжнародному відділі нашого університету, знати хоча б одну з іноземних мов на рівні можливому для навчання. Потрібно оформити свій навчальний план на 30 кредитів, обравши відповідні курси своєї спеціальності, що будуть викладатись в даному семестрі.

Щодо фінансування, то Поморська академія оплачує вартість проживання в гуртожитку та вартість навчання. Студенту потрібно оформити страхування і сплатити візовий збір.

Наводимо враження від семестрового навчання студентки 42 групи Олі Єкименкової, яка у лютому 2017 року повернулась до КДПУ після семестрового навчання у Поморській академії.

3

«Навчання в академії включає дуже багато практичних занять. Для курсу котрий складається з двох розділів, всього дві вступні лекції. Все, що потрібно знати студенту – дається на практичних заняттях і, звичайно, на самостійне опрацювання. На моє запитання, в кінці першого заняття в академії: «Яке домашнє завдання?», викладач здивовано подивився і почав сміятись. Адже, тут домашніх завдань немає. Це минулий шкільний етап, причому, етап початкових класів. Щоб засвоїти навчальний матеріал до колоквіуму, є проекти, строк виконання, в середньому, два тижні. В проекти входять, достатньо, творчі завдання, але з конкретними поставленими цілями, за які можна отримати відповідну кількість балів. Форми оцінювання – заліки та екзамени. Немає усних відповідей за яку ставлять бали, тільки тестові завдання. Для тих, хто не знає польської мови – викладачі вільно розмовляють англійською, а іноді і німецькою. Це ще один з плюсів європейської освіти».

Це надзвичайний досвід, який можуть отримати кращі студенти задля свого розвитку, безцінні знання та знайомства, і можливість  подорожувати Європою! Принагідно нагадаємо, що починаючи з поточного навчального року наш фізмат здійснює набір на спеціальність «Фізика і англійська мова». Ґрунтовне вивчення англійської мови і використання її у навчальному процесі значно підвищує шанси студентів-фізиків на участь у програмах академічних обмінів із закордонними ВНЗ.

Матеріал підготували:

О.В.Волчанський, доцент кафедри фізики та методики її викладання, стипендіат програми академічних обмінів у галузі наукових досліджень IREX (Вашингтон, США, 2011 р.);

Ольга Єкименкова, студентка 42 групи фізико-математичного факультету, учасник програми обміну між КДПУ та Поморською академією (м.Слупськ, Польща, 2016-17 рр.).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар