“Музичні посли Америки” дали джазовий концерт у Кропивницькому

У 2017 році США й Україна відзначають 25-у річницю встановлення дипломатичних відносин. Одна з найцікавіших подій, присвячених ювілею, – це приїзд в Україну джаз-бенду оркестру Військово-повітряних сил США, що базуються у Європі «The Ambassadors» під орудою полковника Дона Скофілда. В рамках туру музиканти відвідають три українських міста Кропивницький, Одесу та Київ.

Про це повідомляє сайт КЛА НАУ.

Першими насолодитися чудовою музичною творчістю пощастило саме кропивничанам, а честь приймати «музичних посланців» випала Льотній академії НАУ.

Оркестр, розквартирований на німецькій авіабазі «Ramstein», був заснований у 1945 році. Діяльність цього універсального ансамблю може бути пристосовано до будь-яких ситуацій, від фонової музики під час виконання офіційних військових функцій до виступів на джазових фестивалях і в концертних залах. Ансамбль пропонує до уваги публіки й освітні програми, що являють собою інформативні й розважальні концерти, проводить індивідуальні та групові майстеркласи, зосереджені на техніці виконання. Незалежно від причини виступу, «The Ambassadors» мають у своїй програмі безліч музичних творів, які гарантують повний успіх будь-якій події.

Членів оркестру недарма називають «музичними послами Америки». Джаз-бенд грає бродвейський і голлівудський репертуар, мелодії новоорлеанських диксилендів, джазові імпровізації, увертюри, марші.

Програма, яку «Ambassadors» зіграли у Кропивницькому, присвячена всесвітньо відомому американському джазменові й засновникові першого оркестру Військово-повітряних сил США Глену Міллеру. Але, хоча історія групи закорінена в музику Міллера, її поточний репертуар включає в себе знайомі улюблені мелодії й найсучасніші аранжування.

Перед концертом учасники оркестру завітали до Льотної академії, де їх зустрів начальник академії Сергій Неділько та інші співробітники навчального закладу. Найбільше вразив наших гостей виступ колективу «Чиста криниця», хоч навряд чи вони зрозуміли слова української пісні та від атмосфери зустрічі, як пізніше розповіли музиканти, у них «по шкірі побігли мурашки». З неабиякою цікавістю музиканти слухали про історію та звичаї українців, перебуваючи у нашому Музейному комплексі історичного краєзнавства. І на згадку про Кіровоградщину отримали сувеніри від Кіровоградської обласної державної адміністрації.

А уже ввечері настав час подарунків від американських гостей. Їх подарунок – надзвичайний джазовий концерт виявився справжнім сюрпризом для кропивницької спільноти. Вражав не тільки музичний професіоналізм учасників колективу, а й доброзичлива атмосфера та щирість музичного спілкування з глядачами. Цікаво, що після концерту доброзичливі гості перейшли до вільного спілкування з усіма охочими, і навіть зібралися для імпровізованого виступу разом з курсантським оркестром Льотної академії. Всі учасники, організатори та глядачі отримали купу позитивних вражень і спогадів. І тепер, ми кропивничане дещо заздримо одеситам та киянам, у яких ці чудові зустрічі ще попереду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар