Працівники “Червоного землероба” перекривали трасу між Кропивницьким та Миколаєвом

скріншот з відео

Працівники ДП “Червоний землероб” не отримують заробітну платню вже протягом 4 місяців
Блокада руху транспорту трасою між Кропивницьким та Миколаєвом – до такого вдалися жителі двох сусідніх сіл через борги по зарплаті, передає “5 канал”.
Працівники державного підприємства “Червоний землероб” запевняють – не отримують зарплатню протягом 4 місяців. Але вимагають не лише виплатити борги, а й розпаювати 5 тис. гектарів землі, що знаходиться у власності підприємства.

Землероби побоюються, що землі пустуватимуть цього сезону через арешт майна підприємства. Під арештом і директор підприємства – його телефон не відповідає. Замість нього представник райдержадміністрації – пообіцяв вирішити проблеми аграріїв наступного тижня. Лише після того селяни розблокували трасу. Але погрожують, що якщо питання за тиждень залишиться невирішеними, то рушать до столиці.

Історія мала місце у вересні 2015 року на Державному підприємстві “Дослідне господарство “Червоний землероб”. В рамках кримінального провадження на майно підприємства було накладено арешт, а місцеві фермери, які обсіяли землі “Червоного землероба”, прийшли аби зібрати врожай. Суть цього конфлікту можна описати кількома реченнями: колишнє керівництво не змогло обробити всю землю, віддало її нібито в оренду фермерам, ті обсіялися, тепер хочуть зібрати своє. Своє забирати їм не дозволяють, бо державна земля підприємства за законом не підлягає оренді, суборенді і т.д.

Прокуратура Кіровоградщини передала до суду справу про доведення до банкрутства ДП “Червоний землероб”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар