За рік на Кіровоградщині планують засадити 725 га лісу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація persha.kr.ua

У нинішньому році створення лісів у Кіровоградській області заплановано на площі 725 га. З них 480 га буде створено шляхом лісовідновлення і 245 га –  шляхом лісорозведення. У т. ч. весною планується створити 127 га захисних насаджень і висадити 450 га лісу на зрубах.

Роботи виконуватимуться силами восьми лісогосподарських підприємств. Найбільші завдання стоять перед Долинським (план року – 132,7 га насаджень на всіх категоріях площ),  Олександрівським (133,6 га), Оникіївським (112,8 га) і Голованівським (100 га) лісгоспами. На території Чорноліського лісгоспу планується заліснити 84,1 га, Компаніївського – 71,3 га, Світловодського – 52,2 га, Онуфріївського – 41,1 га.

Станом на 14 березня лісгоспи виконали план весняної посадки на 9 відсотків від запланованого обсягу.

Враховуючи територіальні особливості Кіровоградщини – розташування на кордоні степової та лісостепової зон, заліснення зрубів та створення нових лісів на землях несільськогосподарського призначення належить провести в найкоротші агротехнічні строки. Зважаючи на кліматичні умови, така можливість у працівників лісового господарства буде лише упродовж кількох тижнів.

Увесь посадковий матеріал вирощено кіровоградськими лісівниками у власних лісових розсадниках. Для вирощування сіянців під посадку лісу у наступні роки буде висіяно насіння у розсадниках на площі близько 3 га та в коробах – на площі понад 5 200 кв. м.

Також в ході весняної лісокультурної кампанії планується створення 14 га плантацій новорічних ялинок.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар