Завтра київський суд розгляне справу прокурора з Кіровоградщини, яку підозрюють у хабарництві

Завтра, 10 березня, у Солом’янському районному суді міста Києва має розглядатися справа відносно затриманої 13 січня 2016 року на хабарі в 6500 доларів США екс-керівника відділу прокуратури Кіровоградської області Світлани Клюкіної.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє ГО “Центральноукраїнський антикорупційний офіс”.

За даними СБУ, гроші прокурор вимагала від вагітної жінки винуватиці ДТП. Суд у зв’язку з її станом виніс обвинуваченій м’який вирок. Прокурор вирішила на цьому підзаробити.

У відповідь на звернення нардепа Сергія Лещенка, Національне антикорупційне бюро України повідомляє, що досудове розслідування зазначеного кримінального провадження завершене 16.05.2016 року. Прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ 01.07.2016 р. у справі затверджено обвинувальний акт, який направлено до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Разом з тим, у відповіді йдеться про те, що розгляд підготовчого засідання затягується. Черговий розгляд справи призначено на 10 березня 2017 року в Солом’янському районному суді м. Києва.

фото зі сторінки ГО "Центральноукраїнський антикорупційний офіс" у Фейсбуці
фото зі сторінки ГО “Центральноукраїнський антикорупційний офіс” у Фейсбуці

Нагадаємо, 13 січня 2016 року тодішній заступник голови ГПУ – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявив про те, що прокурор і її спільник були затримані при отриманні останнього траншу хабара в розмірі 3,3 тисячі доларів. Також в ході обшуків їхніх будинків і службових кабінетів знайшли ще 5 тисяч доларів і понад 50 тисяч гривень.

Пізніше в СБУ розповіли подробиці затримання Клюкіної – за версією слідства вона вимагала хабар у вагітної киянки. Нібито прокурор спочатку, використовуючи своє службове становище і зв’язки в поліції і суді, домоглася арешту жінки, а після цього – запропонувала їй звільнити її і зняти арешт з особистого позашляховика за 6,5 тисяч доларів.

23 грудня 2015 року посередник отримав першу частину хабара в розмірі 3 тисячі доларів, і вже на наступний день передав їх Клюкіній. Після цього в судовому порядку була відкликана апеляція наглядового відомства в суді у справі киянки, і в результаті їй пом’якшили вирок, дозволивши опинитися на волі. У той же день прокурор і посередник отримали другу частину хабара, і були затримані силовиками.

Світлана Клюкіна в момент затримання
Світлана Клюкіна в момент затримання

Буквально відразу Клюкіну відпустили під заставу сто тисяч гривень. Від роботи усунули. Але вже за місяць вона знову з’явилася у прокуратурі. Тільки в іншому відділі.

Але незабаром у прокуратурі області повідомили, що 22 липня 2016 року Клюкіну С.М. звільнено з органів прокуратури. Підозрювана в отриманні хабара судилася, щоб поновитись на посаді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар