Три медзaклади Кiрововоградщини купили морфiн зa рiзними цiнaми

У електроннiй системi публiчних закупівель «Прозоро» один постачaльник продає морфiн двом різним лiкарням Кiровоградської областi в один день по рiзній вартостi.

Комунальний заклад «Центр первинної медико-санiтaрної допомоги №1 м. Кiровограда» уклав договiр з ДАК «Лiки України» про закупiвлю «Морфiну калцекс» у кiлькості 7500 ампул на загальну суму 82 400 грн. (цiна за ампулу згiдно специфiкації – 10, 9998 грн. з ПДВ).

“Як виявилося, це унiкальна цiна для цього постачальника. У даному випадку загальна економiя становить 194 251 грн. i 70,2% (очiкувана вартість – 276 750 грн.), – визначив аналiтик Кiровоградського обласного віддiлення Всеукраїнської благодiйної органiзації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» Алiна Логiнова внаслiдок монiторингу у електроннiй системi публiчних закупiвель «Прозоро», додаючи: – ДАК «Лiки України» уклав додаткову угоду з даним медзакладом, якою знижено цiну за ампулу до 10,99. І наразi ЦПМСД уже поставлено першу партiю в 1500 ампул, де якіснi показники повнiстю відповiдають договору”.

Проте, в результaті монiторингу з’ясувалося, що постачальник ДАК «Лiки України» 1 лютого 2017 року пiдписав два договори в кiровоградському регіонi (з ЦПМСД №1 i Олександрiйський ЦПМСД), де продав «Морфiн калцекс» за рiзними цiнами, вигравши відповiдні тендери. В другому випадку вiн взагалi«обійшов» двох учасників з нижчою цiною.

“У той час, як ЦПМСД №1 купили морфiн майже за 11 грн./амп., для iншого медичного закладу купiвля даного препарату в цього ж постачальника обiйшлася удвічi дорожче”, – вiдзначає аналiтик Алiна Логiнова.

Олександрiйський центр первинної медико-санiтарної допомоги придбав у ДАК «Лiки України» «Морфiн калцекс» у кiлькості 4800 ампул за 21 грн. 20 коп. з ПДВ. Як це вдалося зробити, враховуючи, що iнші учасники – ПП «Сітiфарм» та ТОВ «ХФП «Здоров’я народу» (ДАК «Лiки України» – їх дистриб’ютор) пропонували препарат за нижчою цiною, поки що питaння вiдкрите.

Наразi аналiтики Кiровоградського обласного віддiлення Всеукраїнської благодiйної органiзації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» вивчають пiдстави та правомiрність дискваліфiкації цих учасникiв.

Aле факт залишається фактом: договiр з ДАК «Лiки України» вже укладено, проте, даний тендер також проведено iз суттєвою економiєю – 82760 грн., що складає майже 37%.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар