Кропивничани провели в останню путь професора педуніверситету Болеслава Вікентійовича Кучинського

Сьогодні, 9 березня, кропивничани провели в останню путь доктора філософії у філологічних науках, професора, завідувача кафедри германської філології ЦДПУ ім.В.Винниченка Кучинського Болеслава Вікентійовича.

Студенти, друзі, колеги й родичі попрощались із видатним професором у дворі його рідного вишу.

“Він полишив по собі лише світлі спогади. Світла пам’ять нашому шанованому колезі, пораднику, наставнику і натхненнику. Смерть забрала нашого дорогого завідувача кафедри  германської філології, заслуженого працівника освіти України, заслуженого професора Кіровоградського державного університету імені Володимира Винниченка. Вірою і правдою він служив нашому вишу 55 років. Ім’я професора Кучинського навіки закарбовано в історії університету, як одного з ініціаторів створення факультету іноземних мов на базі факультету англійської мови.  Нам буде не вистачати такого чуйного і фахового колеги і товариша, який провів значну частину свого життя у стінах нашого навчального закладу”, – розповів декан факультету іноземних мов  Білоусов Олександр Миколайович.

фото kspu.kr.ua
фото kspu.kr.ua

Кучинський Болеслав Вікентійович народився 1 лютого 1938 року в селі Немерче, Вінницької області. У 1962 році, після закінчення Одеського державного університету імені І.І. Мечнікова, приїхав працювати до Кіровоградського державного університету імені В.Винниченка. Кучинський Болеслав Вікентійович мав понад 100 наукових та навчально-методичних видань з грифом міністерства освіти і науки. Зараз за його підручниками навчаються студенти факультету іноземних мов усіх навчальних закладів України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар