Мешканців Кіровоградщини найбільше хвилюють проблеми комунального господарства та питання соціального захисту

Ілюстрація www.diena.lt

За 2016 рік до обласної, районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування надійшло майже 84,5 тисяч звернень, що на 36,5 тисяч більше, порівняно з 2015 роком. Найбільш актуальні питання комунального господарства (16%), соціального захисту населення (15,3 %), аграрної політики і земельних відносин (11,7%), охорони здоров’я (8,3%), освіти і науки (6,7%).

Про це під час апаратної наради в Кіровоградській ОДА повідомив начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату ОДА Сергій Олексієнко.

Сергій Олексієнко зауважив, що до керівництва облдержадміністрації минулого року всього надійшло понад 34 тисячі звернень, що майже на 10 тисяч більше, ніж позаминулого року. Разом з цим кількість звернень від жителів Кіровоградщини до Президента України зменшилась на 26% і становить 886.

“Зазначені показники свідчать про те, що місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування допомагають громадянам у вирішенні їх питань на місцевому рівні, що зменшує потребу у зверненнях до вищих органів влади”, – наголосив посадовець і зауважив, що майже 50% із усіх звернень вирішено позитивно.

Аналізуючи надходження звернень за територіальною ознакою, начальник відділу роботи із зверненнями громадян поінформував, що минулого року найбільше надійшло з міст Кропивницького (595), Олександрії (199), а також з Голованівського (93), Кіровоградського (80), Долинського (70), Маловисківського (64) та Кмпаніївського (61) районів. Найменше – з Вільшанського (5) та Устинівського (12) районів.

В усіх зверненнях громадян було порушено 2370 питань. Найбільш актуальні питання комунального господарства (16%), соціального захисту населення (15,3 %), аграрної політики і земельних відносин (11,7%), охорони здоров’я (8,3%), освіти і науки (6,7%). Порівняно з минулим роком, відбулося збільшення питань комунального господарства, а кількість питань соціального захисту зменшилась. Суттєво зменшилась і кількість звернень з аграрної тематики та земельних відносин, що пов’язано із позитивним вирішенням питань виділення земельних ділянок членам сімей військовослужбовців, які загинули на Сході, та учасникам АТО.

Сергій Олексієнко підкреслив, що важливу роль у посиленні довіри до влади відіграє особисте спілкування представників органів влади з громадянами. Минулого року на особистих прийомах керівництва райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення побували майже 3 тисячі 600 осіб. На “гарячі лінії” звернулося понад 7 тисяч 200 жителів Кіровоградщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар