Керівники управління юстиції розповіли про ключові напрями роботи в 2017 році

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 27 лютого, у стінах Кіровоградської міської ради відбулася розширена нарада за участі керівництва та представників структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області. Під час зустрічі було обговорено основні сфери діяльності обласного органу юстиції у 2017 році, а також розглянуто минулорічні результати роботи.

Відтак заступник начальника з питань державної виконавчої служби Маріанна Касімова та заступник начальника з питань державної реєстрації Олег Потьомкін детальніше проінформували присутніх про ключові нюанси роботи за своїми напрямами. Згідно офіційних даних, Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області займає п’яте місце серед регіонів. Однак, за словами начальника обласного органу юстиції Вадима Гуцула, у структурних підрозділів є потенціал підвищити показники своєї роботи в порівнянні з минулим роком, а також подякував спеціалістам за сумлінну роботу.

Як відзначив начальник обласного органу юстиції Вадим Гуцул, у минулому році було проведено кадрову реформу, у межах якої було започатковано проведення конкурсів на заміщення вакантних посад, завдяки яким якісно змінився склад територіальних управлінь. Більш того, замість ліквідованих районних управлінь юстиції та реєстраційних служб почали функціонувати бюро правової допомоги, спеціалісти яких надають громадянам кваліфіковану правову допомогу.

«Сенс філософії Міністерства юстиції України полягає в тому, що територіальні управління юстиції мають бути відкритими для людей. Незважаючи на розроблений графік громадян, я особисто та колектив обласного органу юстиції надають за необхідністю правороз’яснювальні консультації громадянам у будь-який момент. Завдяки цьому люди вчасно отримують відповіді на всі свої запитання, а не годинами проводять у чергах», – наголосив начальник обласного управління юстиції Вадим Гуцул.

Під час  розширеної наради керівник обласної юстиції також довів до відома присутніх плани Міністерства юстиції України щодо реалізації загальнонаціональної програми «Я маю право», у рамках якої буде забезпечено підвищення рівня правових знань українців. Також він проінформував про роботу відомства над  поліпшенням інвестиційного клімату України.

«Одна з причин, яка пояснює, чому закордонні інвестори не хочуть вкладати кошти в розвиток вітчизняного бізнесу полягає в тому, що на теренах нашої держави процвітають корупція та рейдерство. У минулому році було внесено зміни в ряд законодавчих актів з метою унеможливлення проведення рейдерських махінацій. Незважаючи на прийняття «Антирейдерського» закону, випадки незаконного захоплення земельних ділянок продовжують траплятися. Маю надію, що ситуація з рейдерством у Благовіщенському районі стане хорошим прикладом для усіх інших реєстраторів не вчиняти нелегальних дій», – зауважив начальник обласного органу юстиції.

Насамкінець, Вадим Гуцул розповів присутнім про ключові напрями роботи територіальних управлінь у 2017 році, зокрема йдеться про запровадження низки онлайн-сервісів і реформи пенітенціарної системи. А також  довів до відома присутніх настанови Кабінету Міністрів та Міністерства юстиції України щодо подальшої діяльності територіальних органів юстиції у поточному році.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар