У Кропивницькому запрацював центр адаптації військових до цивільного життя

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 19 грудня, у Кропивницькому офіційно запрацював Центр ресоціалізації військових “Коловорот”, який створила команда військових психологів.

Команда волонтерів, які відкрили центр, працюють із військовими з 2014 року. Лише зараз у них з’явився офіс, де вони зможуть надавати усі типи допомоги в одному місці:

“Центр включає в себе широкий спектр завдань по поверненню військовослужбовців до цивільного життя. Тут будуть проводитися зустрічі, реабілітаційні заходи, консультації. Також ми розширюємо кількість психологів, яких залучаємо до роботи з військовослужбовцями. Надаємо можливість на нашій базі проводити тренінги дійсним військовослужбовцям Також є окрема кімната для тілесно-орієнтованих практик. Вона потрібна для того, щоб завдяки спеціальному обладнанню, допомогти зняти психологічну напругу”, – розповів координатор “Коловороту” Андрій Фоменко.

DSC_0414

Також “Коловорот” буде допомагати військовослужбовцям реалізовувати їхні проекти. Уже зараз організація виходить на всеукраїнський рівень – бере участь у проекті “Вишкіл”. У рамках проекту військовослужбовці, які повернулися з війни, діляться своїм досвідом із цивільним населенням.

Окрім того, Центр має підтримку Інституту психології Костюка (який буде забезпечувати методичний супровід проекту) і Лабораторії соціальних досліджень педуніверситету.

Точного розкладу роботи Центру поки що нема, але уже відомо, що це буде друга половина дня (оскільки більшість волонтерів мають основну роботу). Разом з тим, команда психологів уже має велику базу військовослужбовців, яким допомагає увесь цей час.

Також, щоб отримати допомогу, можна звернутися до координатора центру Андрія Фоменка (0500553327).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар