Кропивницький хор став володарем шести відзнак у Міжнародному конкурсі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Хор старших класів «Согласіє» комунального закладу «Кіровоградська музична школа №2 ім.Ю.С.Мейтуса» у м. Кропивницькому – володар шести відзнак у Міжнародного конкурсу хорів та вокальних ансамблів імені Д. Бортнянського.

Постать Дмитра Бортнянського – нашого славетного співвітчизника, видатного композитора посідає особливе місце в історії української культури, адже своєю творчістю він зумів підняти національне музичне мистецтво на загальноєвропейський рівень.

У конкурсі взяли участь колективи з Києва, Івано-Франківська, Кам»янець-Подільського, Білої Церкви, Рівного, Житомира, Миколаєва, Мелітополя, Запоріжжя. Конкурсна програма складалася із двох турів, надзвичайною складністю було вивчення та хорове прочитання обов»язкових творів Д.Бортнянського, композиторів зарубіжної класики, творів сучасних українських композиторів. з чим наш хоровий колектив успішно впорався. Підготовлена складна програма – хоровий концерт Д.Бортнянського, твір Ф.Мендельсона-Бартольді, українська народна пісня в обробці І. Гайденка «Іди, іди дощику». Вперше долучився до роботи з хоровим колективом молодий, але вже знаний хореограф Є.В. Похиленко, що змогло розширити сучасні можливості сприйняття програми.

Хор старших класів «Согласіє» комунального закладу «Кіровоградська музична школа №2 ім.Ю.С.Мейтуса» у м. Кропивницькому (керівник Наталя Корсунова- Трибіненко, концертмейстери Оксана Бормінцева та Олександр Сербін ), змагаючись із зразковими дитячими хоровими колективами України, став безперечним лідером конкурсу у номінації  «Академічний вокал-молодша група» та  його відкриттям.   Хор старших класів «Согласіє» став безперечним переможцем, володарем  Першої премії та 5 спеціальних премій цього одного з найпрестижніших мистецьких конкурсів , який проходив у Києві з 24 по 27 листопада.

«Согласіє» – прекрасний , надзвичайно перспективний колектив. Маємо надію на зустріч у Києві наступного року. Ви маєте право та чудову можливість  презентувати хорове мистецтво свого краю на престижних хорових форумах України та зарубіжжя», – зазначив голова журі В.І.Рожок.

У складі хору « Согласіє» –  46 дівчаток і хлопчиків від 11 до 16 років, вокалісти , інструменталісти, діти- залюблені у музику та хоровий спів.

Журі відзначило конкурсну програму колективу І премією та  нагородило спеціальною премією «За краще виконання твору Бортнянського».

Спеціальною премією Національної спілки композиторів України відзначено оригінальне виконання твору українського композитора І Гайденка.

Спеціальною премією відзначила хор  «Согласіє»  Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського – це сертифікат на концертний виступ в одне відділення на  Міжнародній Хоровій Пасхальній Асамблеї – 2017.

Хор отримав також офіційне запрошення на участь у Міжнародному мистецькому форумі «Бортнянський-Фест» на батьківщині Д.Бортнянського у м. Глухові.

Від композитора Лесі Дичко отримано спеціальний подарунок та запрошення на  виконання хорової кантати «Червона калина»  у її авторському концерті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар