Фермер з Кіровоградщини заробляє по 1 млн гривень в місяць на сонячній енергії

Аграрій з Кіровоградської області (село Іванівка Новоукраїнський район) Сергій Омельяненко заробляє по 1 млн гривень щомісяця на енергії сонця. Такий прибуток приносить продаж електроенергії за “зеленим” тарифом. Про це пише “АгроNews”.


Електорстанцію він побудував в 2012 році, коли на Україну прийшла рекордна спека. Поля кукурудзи гинули на очах: плантації вигоряли і аграрії несли великі збитки. Сергій Омельяненко, керівник фермерського господарства в Новоукраїнці, теж потрапив під сонячний удар.

“Температура сягала 40 градусів і стало зрозуміло, що кукурудза не переживе такої спеки”, – говорить фермер.

Однак замість того, щоб підраховувати збитки, Омельяненко вирішив використовувати форс-мажор в своїх інтересах. Через місяць він вже встановив перші панелі своєї сонячної електростанції. В цілому будівництво СЕС “затягнуло” на $ 3 млн. За розрахунками Омельяненка, інвестиції повернуться вже цього літа.

Правда, є одна особливість – аграрій почав працювати по “зеленому” тарифу до його зниження. Тобто ціна на його електрику становить 0,46 євро за 1 кВт*год. І такі розцінки будуть дійсні для Сергія Омельяненко до 2030 року. Зараз же “зелений” тариф становить 5,55 грн/кВт*год. Тобто ті, хто тільки починають працювати з альтернативною енергією, отримуватимуть набагато менше.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар