Інвестори зацікавилися будівництвом нового мікрорайону в Кропивницькому

Компанія HFR Ingenieure GmbH може долучитися до житлового будівництва у Кропивницькому.

Про це під час сьогоднішнього  брифінгу повідомив голова ОВА Андрій Райкович, повідомляє Перша електронна газета.

За його словами, кілька день тому для представників компанії відбулася передпроєктна презентація інвестиційних проєктів в області за кількома напрямками. Один із них – будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб.

За його інформацією, мова йде про зведення цілого мікрорайону на місці нинішнього так званого 102-го мікрорайону. Обласна адміністрація розраховує, що кількість майбутніх жителів нового житлового комплексу складе до 30 тисяч осіб. Будувати його будуть відповідно до сучасних вимог і критеріїв. Обсяг передбачуваних інвестицій оцінюється щонайменше в 150 млн. доларів.

Андрій Райкович пояснив, чому обрано саме це місце: там є всі необхідні інфраструктурні можливості. Окрім презентації ідеї в адміністрації представникам HFR продемонстрували майданчик безпосередньо на місцевості.

На думку очільника ОВА, пропозиція щодо будівництва житла інвесторів зацікавила.

Також під час презентації їм розповіли про інші потреби Кіровоградщини: будівництво мостів у містах Олександрії, Світловодську, Знам’янці, нового військового шпиталю в обласному центрі, захисних споруд по всій території області, картонно-паперової фабрики у Смоліному тощо.

Нагадаємо, Кіровоградщина розробляє програму комплексного відновлення області.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар