“Кіровоградгаз” оштрафували на 850 тис. грн

© google.com.ua/maps

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП) наклала штрафи у розмірі 850 тис. грн – на ВАТ “Кіровоградгаз” та по 102 тис. грн – на АТ “Київгаз” та АТ “Черкасигаз” за порушення законодавства та ліцензійних умов діяльності з розподілу природного газу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Інтерфакс-Україна.

Відповідні постанови регулятор ухвалив на засіданні 13 грудня через виявлення численних порушень під час планової перевірки діяльності зазначених компаній за 2021 рік.

Як випливало з виступів на засіданні директора департаменту ліцензійного контролю Ярослава Зеленюка, а також обґрунтувань регулятора до прийнятих постанов, серед найбільш згадуваних порушень з боку операторів газорозподільних мереж (ГРС) було зафіксовано невиконання інвестиційних програм, заборгованість за природний газ перед ТОВ “Газова компанія ( ДК) “Нафтогаз України” та ТОВ “Оператор ГТС України”, незбалансованість портфоліо балансування газу протягом 2021 року, низький рівень кількості повірки лічильників, несвоєчасне подання звітності та невідповідність витрат структурі тарифу.

Нагадаємо, у квітні цього року “Кіровоградгаз” відновив роботу контролерів.

Читайте також: На Кіровоградщині зменшать інтенсивність погодинних відключень електроенергії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар