Кіровоградщина допомогла областям, де тривають бойові дії

Кіровоградщина допомогла продовольством областям, де тривають бойові дії – Миколаївській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Київській, Чернігівській. Також сформовано продовольчий резерв, який за потребою буде направлятися по областям України.

Про це розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА Валерія Фурманова, повідомляє Перша електронна газета.

Вона також зазначила, що жителі області активно долучилися до суспільної ініціативи “Сади Перемоги”. Успішно створено додатковий ресурс овочів. Громади залучили додаткові площі під городину, де вирощували всі традиційні культури: кабачки, огірки, томати, картоплю, буряк, капусту і моркву.

За інформацією Валерії Фурманової, зернові із області за кордон транспортують залізницею й автотранспортом. І зараз елеватори, що експортували, закуповують зерно, хоча й не такими обсягами, як раніше. Експорт контрольований, все проходить через митницю, є розрахунки, скільки має залишитись у країні для внутрішнього вжитку. Жнива йдуть за планом і вже є розуміння, що результати будуть гарними.

Нагадаємо, Кропивницький – Балаклії: деокупованій території передали гуманітарну допомогу.

Читайте такожКіровоградщина допомагає звільненим районам Харківщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар