Аграрії Кіровоградщини – у трійці лідерів з отримання кредитів

© pixabay.com

Трійка областей-лідерів із залучення кредитів за останній місяць залишається незмінною: Кіровоградська – 1 млрд 473 млн гривень; Вінницька – 1 млрд 308 млн гривень; Дніпропетровська – 1 млрд 200 млн гривень. 

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську ОВА.

 “Загалом, на 21 квітня банки видали кредити 3070 сільськогосподарським  товаровиробникам на 8 млрд 840 млн грн. Основна частина цієї суми була залучена за програмою портфельних гарантій 80 % – 7 млрд 155 млн грн”,- повідомила заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова.

Сільгоспвиробники області для проведення весняно-польових робіт взяли 1 млрд 473 млн грн кредитів, що на 400 млн грн більше станом на 14 квітня.

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що наразі банки в тиждень по Україні видають  кредитів тільки аграріям на суму близько 3,5 млрд грн.

На таке пільгове кредитування в бюджеті вже передбачили  25,5 млрд грн, але в перспективі держава має намір наростити фінансування сільського господарства ще більше.

Аграріїв закликають користуватися нагодою та підтримувати в такий спосіб свій агробізнес.

Банки максимально спростили умови та вимоги до позичальників. З моменту подачі документів банки надають відповідь протягом всього лише декількох днів щодо свого рішення у видачі кредиту.

На сьогодні аграрні кредити можуть видавати 22 банки.

Нагадаємо, на Кіровоградщині розпочались весняно-польові роботи

Читайте також: на Кіровоградщині розпочались весняно-польові роботи

Поширити:

Залишити коментар:

коментар