ОВДП: чому це так популярно

© Мінфін

Вільні гроші невигідно просто зберігати вдома або на картковому рахунку в банку. Вони мають приносити дохід власнику. Якщо гроші нікуди не вкладати, їхня цінність знижується внаслідок інфляції. Це відомо не тільки фінансистам, а й усім, хто відкладає певну суму, щоб накопичити на купівлю або просто «на чорний день». Найпростіший варіант — відкрити рахунок у банку й покласти гроші на депозит. Це нескладно, але не дуже вигідно. Депозит оподатковується й обкладається військовим збором, його не можна назвати гнучким — отримувати прибуток щомісяця не вийде, а якщо й вийде, то процентна ставка виявиться мінімальною.

tsuau

Саме з цієї причини інвестори віддають перевагу ОВДП. Розповімо про це більш детально.

Вигоди від придбання ОВДП

Люди, які вивчають можливості інвестування, без досвіду й належних знань не завжди бажають купувати акції великих міжнародних компаній. Це правильно. Торгівля на фондовому ринку вимагає деякої кмітливості. Як мінімум потрібно ознайомитися з базовими фінансовими термінами. Інвестиції в ОВДП не складніші за відкриття депозиту. Є декілька способів купити облігації внутрішньої державної позики:

  • через будь-який український банк, що надає таку можливість;
  • звернувшись до Freedom Finance Ukraine.

Перший варіант підійде далеко не всім. Мінімальний поріг входу — 1 млн гривень. Дохід можна отримувати лише один-два рази на рік. Крім того, доведеться оплачувати комісії за купівлю, продаж і зберігання.

У разі ж придбання за допомогою інвестиційної компанії Freedom Finance Ukraine мінімальна сума входу знижується до 11 500 гривень. Вартість однієї облігації внутрішньої державної позики становить 1150 гривень. Інвестор купує мінімум 10 ОВДП. Є можливість купити й у доларах, сума також складе $11 500. Процентна ставка у гривнях — 8,5% річних, в доларах — 3%. Дохід можна отримувати щомісяця, а комісії повністю відсутні. На відміну від банку, клієнти «Фрідом Фінанс Україна» можуть достроково повернути інвестиції через пів року без втрати нарахованого доходу.

До переваг ОВДП належить повна гарантія виплати від держави. Так, за депозитним рахунком у разі форс-мажору вдасться повернути до 200 тис. гривень, а облігації внутрішньої державної позики забезпечують 100%-ну гарантію повернення для будь-якої грошової суми. Крім того, інвестор може розраховувати на довгостроковий пасивний прибуток упродовж 5–7 років без пролонгації договору.

Як можна купити ОВДП

Облігації внутрішньої державної позики купуються через спеціалізовані організації, що мають ліцензію на ведення фінансової діяльності. Фізична особа не може придбати ОВДП безпосередньо в держави. Купити можна за допомогою банків й інвестиційних компаній. З останніми співпрацювати вигідніше.

image

«Фрідом Фінанс Україна» надає таку послугу. Також можна звернутися за безплатною консультацією, пройти навчальні курси. Якщо є бажання, вийде не тільки інвестувати в облігації внутрішньої державної позики, а й купувати акції великих іноземних і локальних компаній, фондів тощо. Фахівці підкажуть оптимальний варіант вкладення грошових коштів, відштовхуючись від побажань клієнта й бюджету.

Для зручності створена платформа Tradernet, яка доступна, зокрема, й на мобільних пристроях. За її допомогою в режимі реального часу вдасться відстежувати котирування, вивчати графіки, отримувати актуальну аналітичну інформацію, проводити операції й багато іншого.

Інвестиційна компанія Freedom Finance Ukraine присутня на українському ринку понад 20 років і накопичила великий досвід у сфері фінансових послуг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар