У районної лікарні в Кропивницькому немає грошей на оплату комуналки

© скріншот із відео Суспільного

У Кропивницької центральної районної лікарні немає грошей на оплату комунальних послуг. До кінця року лікарні не вистачає майже 5 мільйонів гривень.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного, повідомляє Перша електронна газета.

Після скорочення у 2020 році пів сотні людей, у центральній районній лікарні працюють 270 лікарів та медсестер – каже заступниця головного лікаря Ірина Дуніна.

“Поліклінічне відділення розраховане на 600 відвідувань за зміну. Зараз у період карантину було десь 200-300 відвідувань. Починаючи з цього тижня, кількість відвідувань значно збільшується. Більшість – це жителі Кропивницького району”.

Розповідає, з Національною службою здоров’я підписали 5 пакетів медичних послуг.

“Це стаціонарна допомога, амбулаторна допомога, стаціонарна допомога з хірургічними операціями, поліклінічна допомога, мамографія і надання допомоги пацієнтам з ВІЛ. На суму 2 мільйона гривень на місяць. Ці гроші нам Національна служба виплачує по 31 березня 2021 року. З 1 квітня стартують нові заключення пакетів”.

Ці гроші йдуть на виплату заробітної плати працівникам – говорить головний лікар Юрій Пивоварчук.

“Але за комунальні послуги немає чим платити. У зв`язку з подорожчанням у минулому році було 4 мільйони, зараз потрібно майже 5 мільйонів. Я боюся, якщо за лютий не знайдемо грошей, нам відключать усе. Ми зупинимося”.

Центральна районна лікарня знаходиться на балансі Кропивницької райради. Бюджет району на цей рік – майже 20 мільйонів гривень, каже голова райради Андрій Лейбенко.

“Бюджет складається з залишків колишніх територій району. Ці гроші, були перерозподілені на фінансування трьох територіальних центрів в межах старої території району, це на вивільнення працівників, на компенсації відпусток, матеріальних допомог у зв’язку з реорганізацією. На даний час грошей на фінансування лікарні в районної ради немає”.

Ще 28 січня голова обласної ради Сергій Шульга відправив голові райради Андрію Лейбенку лист, у якому пропонує передати Центральну районну лікарню у власність області.

“По-перше, для того, щоб зберегти цей медичний заклад і по-друге, для того, щоб за дорученням голови обласної ради, за участі депутатів, визначитися щодо подальшої долі цього медичного закладу, щоб не втратити ні лікарів, ні надання тих послуг, які є. Щоб саме область переймалась цими питаннями”, – розповіла помічниця голови обласної ради Альвіна Бондаренко.

За словами Андрія Лейбенка, зараз готують документи для передачі Центральної районної лікарні у власність області. За це рішення на початку березня мають проголосувати депутати Кропивницької райради. В іншому випадку лікарня залишиться без фінансування.

Нагадаємо, у Кропивницькому запрацювала ще одна киснева станція.

Читайте також: У Кіровоградській області в 2020 році не купували “швидких”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар