Кіровоградщина посіла 15 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу в Україні

© erieri.com

Днями презентували цьогорічний рейтинг “Regional Doing Business — 2020”, який відображає сприятливість інвестиційного клімату в обласних центрах. За результатами дослідження, Кіровоградщина опинилася на п’ятнадцятому місці в рейтингу найкомфортніших областей для ведення бізнесу в Україні. Переможницею рейтингу у 2020 році стала Житомирщина.

Про це Першій електронній газеті повідомила керівниця сектору комунікацій Офісу ефективного регулювання BRDO Юлія Решітько.

Рейтинг “Regional Doing Business — 2020” визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси. Оцінювання проводилося за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців, у якому взяли участь 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва.

Screenshot 1

У порівнянні з 2018 роком, Кіровоградщина втратила п’ять позицій у рейтингу. Зокрема, стало важче започаткувати бізнес, а натомість зросла частка електронних сервісів. Загалом область набрала 323 бали з 600 можливих. У Житомирщини – 356 балів.

Переглянути результати рейтингу можна за посиланням.

Рейтинг областей 2020


Офіс ефективного регулювання BRDO (Better Regulation Delivery Office) — незалежний експертно-аналітичний центр, який фінансується міжнародними донорами, зокрема Європейським Союзом в рамках проекту FORBIZ та Ініціативи EU4Business. Він націлений на покращення умов ведення бізнесу та інвестиційної привабливості України, стимулювання розвитку підприємництва та налагодження публічного діалогу між бізнесом і владою.

Рейтинг “Regional Doing Business”, який оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України, експерти BRDO розробляють із 2017 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар