Мережі зовнішнього освітлення в зоні стихійного лиха у Кропивницькому повністю відновили

Сильний буревій 17 жовтня завдав значних ушкоджень мережі зовнішнього освітлення на території двох мікрорайонів Кропивницького: Лелеківки, Балашівки та по вулиці Мурманській. Силами працівників КП “Міськсвітло” мережі повністю відремонтовані і вони працюють у штатному режимі.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Наші фахівці від першого дня активно включилися в роботу, – відзначив директор КП “Міськсвітло” Дмитро Тоток. – Загалом спеціалістами підприємства було демонтовано і встановлено п’ять нових електричних опор, змонтовано майже 1,5 кілометра дроту, встановлено 34 світильники”.

Раніше очільник міста Андрій Райкович повідомив, що члени виконавчого комітету затвердили порядок надання одноразової грошової допомоги. Для того, щоб власник постраждалого будинку отримав кошти, він має найперше написати заяву на ім’я міського голови.

“Ми нарахували 252 господарства, де тою чи іншою мірою постраждали будинки. Виконком затвердив методику виплати допомоги. Згідно з нею, матеріальна допомога надаватиметься в розмірі до 20% від вартості відновлювальних робіт, але не більше десяти прожиткових мінімумів, а це до 50 тисяч гривень. Гроші – з міського бюджету, – пояснив Андрій Райкович. – Також у нас є 30 будинків, власники яких соціально незахищені, одинокі, громадяни з інвалідністю – цим людям ми допоможемо коштами благодійного фонду“.

Поки що на відновленні дахів людям, які не можуть самостійно організувати ремонт своїх будинків працюють п’ять бригад будівельників. Вже є результат – першу перекриті покрівлі, постійно підвозяться будівельні матеріали. Бригади ремонтників погодилися включити до кошторису робіт лише найнеобхідніші видатки: вартість будматеріалів, транспорт, зарплату, відзначив очільник міста. Є також сподівання, що кількість таких бригад добровольців збільшиться і роботи виконуватимуться швидше.

Загалом негоді завдала збитків на понад 22 мільйони гривень. Андрій Райкович зауважив, сподівається, що держава теж включиться в роботу. Тоді допомога містянам була б значно суттєвішою. Одноразову ж грошову допомогу силами міста почнуть видавати вже завтра.

“Зрозуміло, що за один день ми всім її не виплатимо, але приблизно по 50 домоволодінь щодня отримуватимуть кошти. Гроші переводитимуть вам на картки, – акцентував увагу містян міський голова. – Нікуди бігати не потрібно. Але покваптесь із поданням заявами і усього пакету необхідних документів, не відкладайте це надовго”.

Зразки заяв і перелік необхідних додатків до неї постраждалим від буревію роздали. Весь пакет документів можна здати черговим мобільних приймалень міського голови.

Читайте також: З’явилося відео аварії маршрутки та мікроавтобусу в Кропивницькому: двох людей госпіталізували

Поширити:

Залишити коментар:

коментар