Майже 2,6 млрд грн: виконком затвердив головний кошторис Кропивницького на 2018 рік

© 24 Канал

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького погодив проект бюджету Кропивницького на 2018 рік. Головний кошторис міста становитиме 2 млрд 593 млн грн, що на 150 млн грн більше, ніж минулого року.

Міський голова Андрій Райкович перед обговоренням бюджету зазначив, що бюджет Кропивницького на 2018 рік покликаний забезпечити усі соціальні гарантії мешканців міста, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Окрім того, за словами очільника міста, влада не може обійти увагою питання боргів теплових підприємств перед НАК “Нафтогаз України”. Тому в міському бюджеті буде передбачено фінансування реструктуризації боргу КП “Теплоенергетик”, адже гарантом погашення боргу виступила міська влада.

Також міський голова зупинився на деяких масштабних об’єктах, які профінансують у 2018 році. За його словами, у кошторис міста на наступний рік закладено 25 млн грн на реконструкцію арки на вул. Братів Ельворті. На цей важливий об’єкт загалом потрібно понад 50 млн грн, тому міська рада проситиме підтримки з держбюджету.

Міський голова також зазначив, що в бюджеті 2018 року буде закладено кошти на завершення будівництва житлового будинку на вул. Генерала Жадова та на будівництво відомчого житлового будинку для лікарів на території пологового будинку. Окрім того, міська влада профінансує реконструкцію приміщення колишнього кібернетичного коледжу для створення там центру надання адміністративних послуг та реконструкцію набережної річки Інгул.

Начальник фінансового управління Любов Бочкова, яка презентувала проект бюджету членам виконкому, зазначила, що кошторис на 2018 рік становитиме 2 млрд 593 млн грн, що на 150 млн грн більше, ніж минулого року.

Керівниця фінуправління детально зупинилася на фінансових показниках бюджету і конкретизувала обсяги коштів, які планують витратити на соціальну інфраструктуру міста:

Після обговорення члени виконкому підтримали проект бюджету на 2018 рік. Під час голосування один член виконкому утримався, решта – були “за”.

Тепер проект бюджету розглядатимуть депутати міської ради міста Кропивницького.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар