На Кіровоградщині анулювали 375 ліцензій на продаж алкоголю та тютюну

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Протягом січня-серпня фіскальна служба анулювала 375 та призупинено 189 ліцензій на продаж алкоголю та тютюну. Разом із тим, дозволів роздрібної торгівлі підакцизними товарами видано 2896. Із них 1640 – на алкогольні напої і 1256 – на тютюнові вироби.

Інформує Перша електронна з посиланням на ГУ ДФС у Кіровоградській області.

За видачу та подовження таких ліцензій до місцевих бюджетів надійшло 9,2 млн грн, у тому числі лише за серпень цього року – понад 1 мільйон гривень.

«Зібрані кошти від роздрібного продажу підакцизних товарів йдуть на покращення інфраструктури області», – зазначив в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний.

Посадовець також звернув увагу на необхідність дотримання законодавства щодо продажу такої продукції, зокрема і неповнолітнім. Так, з початку цього року анульовано три ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями за порушення вимог щодо заборони продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років.

Нагадаємо,  Кропивницькому працівники управління захисту економіки у Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України припинили діяльність підпільного цеху по виробництву фальсифікового алкоголю. Під час проведення обшуків поліцейські вилучили близько 3 тонн спирту і фальсифікованої продукції з марками акцизного податку України з ознаками підробки. Крім того, вилучено засоби для її виготовлення.

На Жадова чоловіки вночі влаштували застілля на капоті ВАЗу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до На Кіровоградщині анулювали 375 ліцензій на продаж алкоголю та тютюну

  1. А зробили б ціни як у цівілізованих країнах (Європа, Сполучені Штати) (пачка цигарок – 6-10$, пляшка водки – 8-10$, пляшка пива – 5-8$), то і нація менше б деградувала. Більше здорових людей було б і діти здорові б народжувались.
    Може це суттєво не вплине на поповне бюджету, але підвищіть тривалість життя українців на років 8-10.
    При таких цінах на тютюнову і алкогольну продукцію, кожен зможе собі дозволити вживання, навіть школяр. А зазвичай багато людей не думають про майбутнє своїх нашадків і знаходять розвагу та зняття стресу у пияцтві або палінні.
    Також підвищення цін на данний вид продукції не вигідний компаніям виробникам, які мають дуже великий прибуток з цього, так як алкогольна і тютюнова продукція одна з найбільш вживаних у нашій країні.

Коментарі заборонені.