Кропивничани заборгували ДП “Кіровоградтепло” майже 44 млн грн

Станом на 1 серпня 2017 року обсяг виконаних робіт по підготовці теплового господарства ДП «Кіровоградтепло» ТОВ “ЦНТІ УНГА”до роботи в зимовий період виконано на 60%. У складі споживачів теплової енергії населення складає 74%. і на цей час заборгованість споживачів цієї категорії сягає майже 44 млн грн.  

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу.

Підприємство експлуатує 19 опалювальних котелень потужністю 733,7 МВт та 25 центральних розподільчих теплопунктів, які забезпечують теплом 610 житлових будинків загальною площею близько 924,434 тис. квадратних метрів із загальною кількістю абонентів – 20593 , 25 дитячих садків, 15 шкіл, 19 медичних закладів, 10 професійних і вищих навчальних закладів та 145 підприємств та установ, що розташовані у житлових будинках. Загальна довжина теплотрас перевищує 155,6 кілометрів, кількість теплових камер – 480.

На технічному обслуговуванні – опалювальні котельні Будинку дитини та психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням загальною потужністю 4,1 МВт.

До початку опалювального сезону підприємством було заплановано підготувати до роботи 19 котелень, 6 ЦТП , відремонтувати після проведених гідравлічних випробувань 109 кілометрів теплових мереж у двотрубному обчисленні , замінити 0,6 кілометрів теплових мереж у двотрубному обчисленні, виконати ремонт 850 квадратних метрів покрівель котелень та ЦТП, замінити 125 одиниць запірної арматури, відновити 25 люків теплових камер, перевірити понад 1720 одиниць контрольно-вимірювальних пристроїв та засобів автоматики, провести очищення поверхонь нагріву котлів, поточний ремонт та електровимірювання силових трансформаторів та кабельних ліній, електродвигунів змінного струму, відновити пошкоджену теплову ізоляцію мереж.

Підприємство виконує роботи з чітким дотриманням запланованих термінів їх виконання, встановлених Мінрегіоном України.

Зокрема, проведено роботи з ремонту дільниць теплових мереж по вул. Волкова, вул. Маланюка, вул. Пацаєва, вул. Попова, вул. Соборній, вул. Академіка Тамма, вул. Героїв України, вул. Глінки, вул. Комарова, вул. Полтавській, вул. Васнецова, вул. Кропивницького, вул. Миру.

На транспортних магістралях та дорогах, на тротуарах, газонах, майданчиках біля освітніх закладів та на територіях, прилеглих до міських організацій і установ замінено 18 люків теплових камер.

У квітні поточного року було проведено гідравлічне опресування 109 км теплових мереж підвищеним тиском, виявлено 48 пошкоджень , усунуто 29 пошкоджень з заміною 0,356 км теплових мереж. У поточному міжопалювальному періоді дорожні працівники ДП «״Кіровоградтепло» по закінченню ремонтних робіт на теплових мережах забезпечують відновлення асфальтового покриття . На даний час підприємством проведені роботи з відновлення асфальтного покриття по вул. Г.України,10 під.3, підготовчі роботи по відновленню асфальтного покриття (підсипка, планування) по вул. Волкова,4,корп.2, вул. Г.України,12 корп.5, вул. Михайлівська,9, вул. Миру,10-12, вул. Пацаєва,8, корп.1, вул. Полтавська,81, вул. Севастопольська,13, Студентський бульвар,18, вул. В.Нікітіна,15, вул. Пацаєва, 5, корп.

З метою економії енергоресурсів, проведено заміну 2-х сітьових насосів Д-1250-125, виконано хімічну та механічну очистку 16 котлів .

В період підготовки теплового господарства до опалювального періоду згідно Правил технічної експлуатації теплових установок та мереж здійснено технічне діагностування 24 котлів. Основним завданням технічного діагностування є: визначення фактичного технічного стану устаткування, можливості відмови чи несправності, прогнозування технічного стану обладнання для забезпечення безаварійної роботи котельних.

Автотранспортний парк підприємства теж готується до стабільної робити в зимовий період: проведений техогляд та страхування транспортних засобів, відремонтовано 12 одиниць транспорту, в тому числі спеціалізованої техніки, перевірено стан готовності до роботи в зимовий період резервного джерела живлення – пересувної дизельної електростанції (ДЕС), потужністю 37,5 Квт, яка за потреби може бути встановлена на спеціальному транспортному засобі.

Одразу після закінчення опалювального сезону 2016/2017 року , відповідно до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, підприємством направлено ЖЕО, бюджетним установам, госпрозрахунковим підприємствам, ЖБК , ОСББ рекомендовані листи з переліком заходів по кожному будинку і будівлі , які необхідно виконати в період підготовки внутрішньо-будинкових систем центрального опалення для безаварійної роботи у наступному опалювальному періоді, а фахівцями енергоінспекції підприємства здійснюється нагляд за проведенням робіт з гідравлічного випробування та промивки трубопроводів теплового вводу та систем внутрішнього опалення будівель, відповідності облаштування приладів обліку теплової енергії вимогам проектної документації. Розпочата робота по оформленню та підписанню актів готовності приладів обліку теплової енергії та систем опалення будівель до опалювального сезону – першочергово закладів освіти та охорони здоров’я міста.

Колектив підприємства виконує усі завдання по підготовці теплового господарства до роботи в зимовий період, тому є впевненість у тому, що і цього року ДП «Кіровоградтепло» розпочне опалювальний сезон вчасно з отриманням Акту готовності у встановлені законодавством терміни.

Борги споживачів – основна проблема у поточному періоді

Технологічна готовність підприємства до нового опалювального сезону не гарантує його безпроблемного початку – стабільне проходження опалювального сезону залежить від своєчасних розрахунків підприємства за спожитий природний газ та отримання лімітів газу для забезпечення роботи котельних у штатному режимі.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 р. № 1082, підприємством було відкрито спеціальний рахунок в Ощадбанку для розрахунків за спожитий природний газ, з якого автоматично (згідно встановленого відсоткового розподілу ) знімаються кошти від усіх платежів за послуги теплопостачання , що надходять від населення, бюджетних установ та інших споживачів

У складі споживачів теплової енергії ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” населення складає 74%. і на цей час заборгованість споживачів цієї категорії сягає майже 44 млн.грн.

Для зменшення дебіторської заборгованості підприємство проводить активну позовно – претензійну роботу, тому знову звертаємось до споживачів – боржників підприємства з пропозицією терміново погасити заборгованість за надані послуги теплопостачання. Це дасть можливість уникнути стягнення заборгованості у примусовому порядку, адже тоді не доведеться зайво платити за судові витрати, інфляційні нарахування тощо.

Здійснити розрахунки за теплопостачання без сплати комісійного збору можна безпосередньо в касах абонентного відділу підприємства, який працює у режимі повного робочого тижня і розташований за адресою : вул. Гришина (Кутузова ) 23/16.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар