За скільки можна придбати квартиру у Кропивницькому

@ Андрій Ткач

Актуальні ціни на квартири первинного і вторинного ринків нерухомості у Кропивницькому.

Як повідомив порталу Domik.ua, агент з продажу нерухомості АН «Вінд стар» Дмитро Репалов, у лютому 2017 року серед покупців найбільшим попитом користуються одно- і двокімнатні квартири.

Серед головних вимог при купівлі житла можна виділити:

  • якісний ремонт у квартирі;
  • автономне опалення;
  • зручна транспортна розв’язка;
  • розвинена інфраструктура;
  • квартира на середньому поверсі будинку.

Купівельний попит на нерухомість у Кропивницькому орієнтований на квартири,які розташовані в центральній частині міста. Квартири на околиці міста купують рідше, через віддаленість від центру і незручну транспортну розв’язку.

У Кропивницькому власники квартир готові до торгу в разі переїзду або термінового продажу. Також власники можуть поступитися в ціні, якщо квартира не продається вже тривалий час.

«Квартиру можуть купити буквально за один день, а можуть і через півроку. Зафіксувати точний період продажу житла складно. Об’єкт з якісним ремонтом і за ринковою ціною можна продати в середньому за місяць», – розповів Дмитро Репалов.

Ціни на квартири в новобудовах

У 2017 році будівництво нових житлових комплексів у Кропивницькому практично не ведеться. Будується ЖК «Ковалівський». Житлові комплекси, зведені раніше, розташовані в районах, які наближені до центру.

Середня ціна на квартири в новобудовах Кропивницького в сегменті «економ», становить від $300 за 1 квадратний метр житла.

«У середньому ціна за квартиру в новобудові варіюється від 9 до 12 тис. грн за 1 квадратний метр, але таке житло буде вимагати додаткового ремонту. У місті існують проблемні новобудови. Найчастіше будівельні роботи на таких об’єктах припиняються до усунення порушень містобудівного законодавства», – зазначив Дмитро Репалов.

Ціни на квартири старого житлового фонду

З огляду на відсутність новобудов на території міста, попит на продаж квартир в старому житловому фонді високий. З метою економії власних коштів, покупці найчастіше цікавляться одно- і двокімнатними квартирами.

За словами ріелтора АН «Антар-нерухомість» Марини Забари, покупці частіше вибирають квартири в будинках старого житлового фонду.

«У Кропивницького мало новобудов, і пропозицій продажу квартир в нових будинках небагато», – розповіла агент з продажу нерухомості.

Середні ціни пропозицій продажу квартир в Кропивницького в лютому 2017 року:

Місцезнаходження

Тип будинку

Однокімнатна квартира, $ США

Двухкімнатна квартира, $ США

Трьохкімнатна квартира, $ США

Центр Старий житловий фонд

17000

22000

25000

Новобудови вторинного ринку

20000

32000

40000

Прицентральні райони Старий житловий фонд

16000

21000

24000

Новобудови вторинного ринку

20000

26000

27000

Окраїна міста Старий житловий фонд

12000

15000

20000

Відзначимо, що в таблиці вказані середні ціни на квартири. Вартість житлових об’єктів у місті безпосередньо залежить від якості ремонту в квартирі, площі, планування житла, а також локації самого будинку.

Гонорар ріелтора

За словами директора агентства з продажу нерухомості АН «Мегадом» Наталії Кисельової, середній розмір гонорару ріелтору в Кропивницького становить 3% від вартості квартири. У більшості випадків послуги ріелтора з оформлення угоди купівлі-продажу житлової нерухомості, оплачує покупець. У відсотковому співвідношенні в 99% випадків за послуги брокера платить покупець, і всього в 1% – продавець.

Прогнози ринку

За словами Наталії Кисельової, в разі девальвації національної валюти, збережеться негативна динаміка цін на квартири. На вартість житла може вплинути і переорієнтація покупців на квартири невеликих площ. У разі підвищення тарифів на ЖКГ у Кропивницькому, збільшиться попит на невеликій помешкання. Така ситуація може призвести до зниження цін на трикімнатні квартири.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар