У Луганську літня патріотка, незважаючи на побої, молилася за Україну

Відома проукраїнськи налаштована луганчанка підтвердила свій арешт і поділилася подробицями затримання. Анна Іванівна розповіла журналісту Informator.media, за що в День українського прапора бойовики відвезли її в так звану міліцію «ЛНР».

23 серпня Анна Іванівна Груша взяла український прапор, одягла жовто-блакитне намисто і купила квіти, а потім прийшла вклонитися до пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі окупованого бойовиками «ЛНР» Луганська, після чого стала співати Гімн України.

За словами патріотки, під час виконання Гімну до неї підійшли дві жінки. Одна стала бити стареньку сумкою, розірвала її намисто. Обидві жінки ображали Анну Іванівну. У цей момент підійшли двоє «міліціонерів», але замість того, щоб зупинити жінок, вони потягли пенсіонерку в автомобіль, який сама луганська патріотка назвала «воронок». Жінка з останніх сил впиралася і чинила опір, але так звані «правоохоронці» тягнули її, подряпали жінці руки, вже потім на них з’явилися величезні синці.

10012615_692629344127943_7457926993489294622_n-1

«Стара, але сильна, кричали. А я кричала – українку вбивають », – розповіла подробиці Анна Іванівна.

Інцидент біля пам’ятника Кобзарю стався в першій половині дня 23 серпня. Після цього луганчанку привезли до Ленінського РВВС і протримали до 20:45. Там ще погрожували «відправити в психлікарню.

«Була голодна, не давали пити, не били, але постійно ображали. Погрожували забрати квартиру і віддати «ополченцям». Мені 73 роки, вони всі молоді, постійно ці молоді мене ображали. Сказали, що, «баба, ти багато розмовляєш», – поділилася бабуся.

Але навіть в катівнях так званої «міліції»  Анна Іванівна, яка нещодавно перенесла мікроінсульт, читала молитви за Україну та розповідала історію рідної країни.

«Казала все, що думала. На наступний день лежала, і тільки під вечір вибралася до церкви і молилася за Україну», – розповіла Ганна Іванівна.

«Буду продовжувати це робити. Все одно буду виходити на всі мітинги. У моїх жилах тече українська кров, я на своїй землі », – стоїть на своєму Анна Іванівна.

«Я вболіваю за все це серцем», – додала луганська патріотка, попросивши нашого кореспондента передати привіт всім, хто любить Україну і вірний їй.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар