У Кропивницькому винуватця смертельної ДТП залишили під вартою

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Олександр Постриганенко під час судового засідання 25.08.2016

Щойно у Ленінському райсуді міста Кропивницький відбулося судове засідання у справі сина колишнього головного податківця області 20-річного Олександра Постриганенка, який 27 червня скоїв ДТП, унаслідок якого одна людина померла, а 5 – потрапили до лікарні.


Суддя Леонід Плохотніченко, за наполяганням слідчих прокуратури та представника постраждалих, продовжив термін перебування підозрюваного під вартою до 28 вересня.

За словами слідчих, закінчити слідство у 60-денний строк не було можливості. В тому числі через тривалий строк перебування потерпілих у лікарні. Крім того, слідчий у своєму виступі наголосив, що залишається можливість впливу підозрюваного на свідків та постраждалих, враховуючи його міцні соціальні зв’язки (його батько – колишній очільник Кіровоградської обласної податкової інспекції) та вільної зміни місця проживання підозрюваного у разі звільнення з-під варти, що унеможливить контроль за його пересуванням. Тому, враховуючи все вищезазначене, слідчі клопотали продовжити строк перебування Постриганенка під вартою до 28 вересня.

DSC_0049

Адвокат постраждалих Пушкарьов підтримав клопотання слідчих прокуратури.

Натомість захисник Постриганенка заявив, що слідчі прокуратури процесуально невірно подали клопотання про продовження строку тримання під вартою. Адже таку можливість вони мали, за законом, максимум за 5 днів до закінчення строку тримання під вартою, який спливає сьогодні, а подали за 2 дні.

DSC_0040 DSC_0050

Крім того, наявність міцних соціальних зв’язків, захисник не вважає ризиком для подальшого розслідування справи. З ним погодився і сам підозрюваний. Олександр Постриганенко вважає, що йому буде достатньо домашнього арешту.

Повернувшись з нарадчої кімнати, суддя Леонід Плохотніченко постановив залишити підозрюваного Олександра Постриганенка під вартою на строк до 28 вересня.

DSC_0044

Нагадаємо, 27 червня, водій автомобіля “Citroen” Олександр Постриганенко, ймовірно, перебуваючи напідпитку, перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу по вул. Київській, внаслідок чого зіштовхнувся з “Москвичем”. Водій радянського авто згодом помер у лікарні, а 5 пасажирів отримали важкі травми, в тому числі 6-річний хлопчик. 29 червня суддя Ленінського райсуду Андрій Загреба виніс рішення залишити Олександра Постриганенка під вартою строком на 60 діб без права на заставу. А 7 липня апеляційний суд відмовив у скарзі захисту підозрюваного. Сьогодні, 25 серпня, спливав термін перебування Постриганенка під вартою, попередньо визначений судом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар