Жителі села на Кіровоградщині скаржаться на нашестя вовків

© pixabay.com

Мешканці села Куцеволівка Онуфріївської громади скаржаться на зграю вовків. Хижаків бачили в лісі, на полях і біля ставків навколо села, а також в межах населеного пункту, поблизу стадіону. Вовки полюють на кіз, телят, овець, вбивають собак.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на спільноту “Куцеволівка” у соцмережах.

“Вранці мій батько дискував на полі. О 9:15 під селом у балці, де люди випасають корів, телят і кіз ВОВК на дорозі снідав ЦАПОМ. Батько їхав трактором по бугру та побачив вовка, десь 15-20 метрів від нього, відкрив двері трактора, крикнув на вовка, а вовк глянув на батька закривавленою мордою. То йому було байдуже до батька та його крику і почав далі смакувати” – розповіла місцева мешканка пані Тетяна.

Інші жителі села висловили припущення, що у тварин може бути сказ, якщо вони підійшли так близько до людських осель, або ж їх пригнали голод і війна з територій бойових дій.

Селищний голова Віталій Береза відреагував на ситуацію в Куцеволівці і поінформував тамтешніх жителів про вжиті заходи.

За його словами, 16 вересня відбулася нарада з цього питання. До неї долучилися голова товариства мисливців і рибалок Гаврилов та начальник сектору поліцейської діяльності №1 (смт. Онуфріївка) Роман Воронін

“Дано розпорядження якнайшвидше оформити відповідні документи та провести облавне полювання на хижака разом із місцевими мисливцями.

Але дійсно це справа непроста, хижак дуже хитрий та розумний, так що зробити це буде не просто!” – зазначив Береза.

Нагадаємо, у лисиці, яку спіймали у Кропивницькому, був сказ.

Читайте також80 випадків сказу тварин зареєстрували на Кіровоградщині цього року

Поширити:

Залишити коментар:

коментар