Кропивничанина засудили на 3 роки за ухиляння від військової служби

Прокурори в апеляційному суді домоглися посилення покарання мешканцю Кропивницького, який свідомо відмовився від проходження військової служби в порядку загальної мобілізації (ст.336 КК України). Вирок суду – три роки позбавлення волі.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

За період дії воєнного стану це перший вирок щодо реального позбавлення волі ухилянта від військової служби, ухвалений на Кіровоградщині.

Прокурори довели у суді, що 32-річний кропивничанин у грудні 2022 року прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки по повістці щодо загальної мобілізації, однак у присутності працівників терцентру відкрито відмовився від відправки у війська для подальшого проходження військової служби .

Відзначимо, що чоловік був придатним до служби в армії, права на її відстрочку не мав, і щодо наслідків відмови від мобілізації був поінформований.

Суд першої інстанції визнав ухилянта винним за ст. 336 КК України та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, однак на підставі ст.75 КК України його було звільнено від відбуття призначеного покарання строком на 2 роки. Прокурори не погодились з таким рішенням суду і подали апеляційну скаргу на м’якість призначеного покарання.

Апеляційний суд скаргу прокурора задовольнив і призначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з його реальним відбуванням.

Нагадаємо, медик райлікарні організовував призовникам «непридатність» до військової служби.

Читайте також: Скільки коштує “інфаркт”: на Кіровоградщині викрили схему «ухилянтів» від служби

Поширити:

Залишити коментар:

коментар