Їх поховали у квітні. Воїни з Кіровоградщини, яких забрало російське вторгнення

РБК-Україна

Протягом квітня громади Кіровоградщини отримали підтвердження про загибель більше 60 своїх захисників. Деякі з них вважалися зниклими протягом багатьох місяців, тіла інших не могли повернути з тимчасово окупованих територій чи ідентифікувати за останками, виявленими у вже відвойованих населених пунктах України.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією громад.

Новгородківська громада

30 березня поблизу села Первомайське Донецької області загинув гранатометник Сергій Міщенко.

Великосеверинківська громада

40-річний Олег Терещенко з червня минулого року пішов добровольцем на фронт. Там був гранатометником. 28 березня під час транспортування до лікарні у Павлоград Дніпропетровської області захисник помер у машині екстреної допомоги. Поховали воїна 4 квітня.

Петрівська громада

37-річний Петро Попов (1985 року народження) начальник приймально-сортувального відділення медичної роти капітан медичної служби загинув 22 квітня на Донеччині. У мирному житті працював лікарем-хірургом, головним лікарем  Знам’янської міської лікарні.

Указом Президента України від 2 травня 2022 року № 293/2022 Попов Петро був нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Чернега Роман Іванович (01.01.1980 р.н.) числився у списках безвісти зниклих. Зв’язок з ним був втрачений 29.08.2022р.  Він загинув на півдні України.

34-річний Віталій Луцюк із села Богданівка став до зброї 28 лютого минулого року. 22 квітня його життя обірвалося.

Приютівська громада

Назар Літвінов із села Протопопівка загинув на Луганщині. Із березня 2021 року він служив за контрактом, був сапером. 20-річний захисник загинув від поранень 1 квітня.

Світловодська громада

36-річний Євген Оранський  загинув внаслідок атаки ворожого дрону на Запорізькому напрямку. Поховали воїна 22 квітня на Алеї Слави у Світловодську.

45-річний Максим Лебединський пішов на фронт торік 22 вересня. 30 березня в районі селища Хромове Бахмутського району загинув. У нього залишилися дружина і двоє дітей.

38-річний Максим Безнос зі Світловодська пішов на фронт добровольцем у перший день вторгнення. На той час він проживав у Києві. Служив радіотелефоністом стрілецької роти. Загинув 10 квітня під час мінометного обстрілу біля села Привілля Бахмутського району.

Руслан Данилів зі Світловодська загинув 23 квітня в районі селища Невельське Донецької області у віці 20 років.

Олександр Остапенков (1983 року народження)загинув 25 квітня поблизу селища Невельське Покровського району Донецької області. У нього залишилися дружина і дві доньки.

Компаніївська громада

Солдат Бабенко Олександр Сергійович (1978 р.н.) оператор 1 відділення взводу протитанкових ракетних комплексів роти вогневої підтримки загинув 24 квітня в районі Мар’їнки Донецької області. У мирному житті був учителем історії у Гарманівській і Першотравенській школах, потім працював в Компаніївській РДА і районному управлінні юстиції.

Анатолій Буга з села Губівка був учасником АТО, з перших днів повномасштабної війни знову пішов на фронт. Помер від травм, які отримав у ДТП 14 березня. Йому було 48 років.

Знам’янська громада

26-річний Олександр Озеряний працював кінологом у пенітенціарній службі у Кропивницькому. Торік 24 жовтня підписав контракт на службу у ЗСУ. 1 квітня у районі села Федорівка Соледарської громади  молодший сержант загинув. Поховали воїна 6 квітня.

Вільшанська громада

35-річний  Олександр Дубина із села Калмазове до війни працював трактористом. В ЗСУ служив старшим стрільцем. 2 квітня боєць загинув на Донеччині. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Новомиргородська громада

Сергій Володарський повернувся на щиті 5 квітня. Поховали захисника на Златопільському кладовищі.

Ігор Лосков із села Каніж загинув ще 5 січня Але офіційно інформацію підтвердили лише у квітні.

Настусенко Олександра з Новомиргорода поховали 22 квітня.

Катеринівська громада

Юрій Ботез (1986 року народження) загинув 28 березня в районі Білогорівки Луганської області. Поховали воїна у квітні. У нього залишилися дружина, двоє донечок, батько і брат.

Новоукраїнська громада

Іван Мошнягул знайшов вічний спочинок 10 квітня на Алеї Героїв Новоукраїнської громади.

Олександрівська громада

Молодший сержант Петро Бойко із села Красносілка загинув 2 квітня під час артилерійського обстрілу біля села Оріхово-Василівка Донецької області. Поховали воїна 8 квітня.

Безкровний Іван Миколайович з села Бовтишка (1988 року народження) загинув 2 квітня на Бахмутському напрямку.

Новоархангельська громада

Михайло Вовкодав із села Левківка (1970 року народження)

Маловисківська громада

Шкредя Дмитра поховали 28 квітня в селі Велика Виска.

20-річний Олег Мазаратій із Малої Виски пішов добровольцем разом зі своїм батьком. Був старшим сапером. Загинув 8 квітня у районі села Новоберислав Херсонської області. Олегу було 20 років.

Дмитрівська громада

Воїна полку «Азов» Богдана Юрійовича Хомовського (1996 року народження) поховали 18 квітня у селі Шамово.

Долинська громада

Микола Ворох був похований 9 квітня в рідному селі Новошевченкове. У нього залишилися матір, брат, дружина і син.

Побузька громада

Коваль Олег Леонідович із села Лебединка (18.01.1996 р.н.) працював монтером колії в залізничному цеху Побузького феронікелевого комбінату. Мав дружину і двох дітей.  У лютому 2022 пішов захищати Україну. Старший солдат, старший стрілець відділення охорони загинув 23 квітня під час артилерійського обстрілу в районі села Новокалинове Донецької області.

Михайло Кравчук (1987 року народження) із села Капітанка був учасником АТО. Молодший сержант, старший бойовий медик морської піхоти. Загинув 19 квітня біля села Новобахмутівка Донецької області. За бажанням рідних, його поховали у Первомайську, Миколаївської області.

Суботцівська громада

Євгена Івченка з села Володимирівка поховали 29 квітня.

Устинівська громада

53-річний Віктор Когут із села Седнівка був молодшим сержантом, водієм батальйону матеріального забезпечення. Помер 26 квітня під час ДТП.

Благовіщенська громада

39-річний Андрій Юрчук із села Новоселиця став до зброї з перших днів вторгнення. 17 квітня в районі села Дубово-Василівка Соледарської громади Бахмутського району він загинув. У нього залишилися дружина і двоє дітей. Поховали воїна 22 квітня.

Попельнастівська громада

Андрій Мельник із села Щасливе працював експедитором торгової мережі. Загинув під Мар’їнкою Донецької області. У квітні йому мало б виповнитися 28 років. У нього залишилися донька і дружина.

Добровеличківська громада

Сергій Єсжельонок (1990 року народження) із села Дружелюбівка загинув 11 квітня в районі Мар’їнки Донецької області.

Первозванівська громада

50-річний Олександр Ковригін із села Степове загинув ще 11 грудня минулого року у Бахмуті. Але підтвердження рідні отримали лише у квітня. У нього залишилися матір, дружина, син і донька.

20-річний Володимир Мельніченко із села Попівка теж загинув у Бахмуті 23 квітня.

Онуфріївська громада

Молодший сержант Ігор Ярошинський (1992 року народження)із села Успенка загинув 23 квітня в районі села Богданівка Донецької області.

Заваллівська громада

Микола Гринчак із села Чемерпіль став до зброї за мобілізацією. Поховали захисника у рідному селі.

Олександрійська громада

Назар Буц (2001 року народження) служив за контрактом з 2020 року. Воїн загинув 19 квітня минулого року в Ізюмському районі Харківської області, але підтвердити цю інформацію офіційно змогли лише тепе.

Сергій Бубись. 29-річний молодший сержант, десантник загинув 17 квітня в Сіверськодонецькому районі Луганської області. Похований у Кропивницькому.

Тишківська громада

44-річний Дмитро Адамідес народився у Казахстані, жив з родиною у Липняжці і Тишківці. На війну пішов добровольцем 27 лютого минулого року. Загинув 2 квітня цього року у Бахмуті. У нього залишилися син, батько і брат. Поховали воїна 14 квітня у Тишківці.

Кропивницький

На Алеї пoчесних вoїнських пoхoвань Далекoсхіднoгo кладoвища міста Кропивницького спочинок знайшли:

Старший стрілець механізованого взводу Юрій Сапонюк загинув 30 березня під Бахмутом.

Навідник десантно – штурмового відділення Олександр Федченко провів свій останній бій 2 квітня, зупиняючи ворога під Кремінною.

Стрілець десантно-штурмового взводу Павло Вдовіченко 5 квітня помер у військовому шпиталі від отриманих ран під час бойової операції у Сіверськодонецькому районі Донецької області.

Усіх поховали 11 квітня.

Старший стрілець Дмитро Жужгін загинув 9 квітня у Сєвєродонецькому районі.

Наступного дня там же поліг 40-річний механік-водій Олександр Шишацький.

Поховані 18 квітня.

Сoлдат Максим Дивульський загинув 18 квітня на Луганщині. Йому було 23 роки.

49-річний сержант Андрій Літунoвський, навідник механізованого відділення. Загинув 18 квітня під Бахмутом.

Гoлoвний сержант Андрій Слoбoденюк, учасник АТО. Загинув 21 квітня . Йому було 34 роки.

Усі вони і Бубись Сергій з Олександрійської громади поховані 25 квітня.

Цьoгo дня на Лелеківськoму кладoвищі поховали сoлдата Юрія Мудрія. 35-річний стрілець-санітар загинув 18 квітня в Луганській області.

Чернігов Олександр, випускник Кущівської гімназії загинув 25 квітня в місті Бахмут.

Старший лейтенант Євгеній Гненний, заступник командира батальйону. 39 років.

Серце 44-річного старшого сержанта, морського піхотинця, командира відділення Сергія Педана зупинилося 23 квітня 2023 року.

Водій мінометного розрахунку, старший сержант Юрій Легчаков загинув ще 8 жовтня 2022 року під час боїв за визволення Херсонщини.

Поховали воїнів 28 квітня.

Андрій Зосімов із селища Нового загинув 5 грудня під час артилерійського обстрілу поблизу Бахмута. У нього залишилися дружина і двоє дітей. Поховали Героя 1 травня.

Нагадаємо, у квітні Кіровоградщина також втратила воїнів Марину Бак і Романа Іванова, про яких ми писали раніше.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар