Підприємиця з Кіровоградщини постачала папір для топографічних карт армії росії

Служба безпеки зібрала доказову базу на генеральну директорку кропивницької компанії з виробництва діаграмного паперу, яка допомагала агресору у війні проти України – постачала окупантам спецпапір для виготовлення топографічних карт.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на СБУ.

Головним акціонером та бенефіціарним власником цього підприємства є російський бізнесмен. Саме за його дорученням очільниця компанії постачала до окупованого Криму оптові партії спецпаперу. Ця продукція необхідна була ворогу для серійного виготовлення топографічних карт для російських окупаційних угруповань, які воюють проти Сил оборони на південному фронті.

Для реалізації «замовлення» фігурантка укладала мільйонні контракти з одним із кримських підприємств, яке працює на військово-промисловий комплекс рф. Згодом зловмисниця виїхала до росії, де наразі переховується від правосуддя.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Тривають комплексні заходи для притягнення ворожої поплічниці до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ Кіровоградської баласті за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, днями обласна прокуратура повідомляла про підприємицю з Олександрії, яка допомагає ворогам. Проте тоді йшлося про російське підприємство в Бєлгороді – «ЗАО «Фабрика диаграммных бумаг», а не українську фабрику в Олександрії.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар