Кіберполіція Кіровоградщини викрила шахрая, який ошукав близько 20 людей

Протиправну діяльність 27-річного чоловіка задокументували співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Національну поліцію.

27-річний мешканець Херсонської області діяв на території Кіровоградщини та Одещини. У соціальній мережі розміщував оголошення про продаж неіснуючого товару – жіночого взуття за умови попередньої оплати.

Отримавши гроші, громадянин блокував клієнтів. Сума прибутку шахрая коливалася від 500 до 1500 гривень за кожну «покупку».

З метою конспірації злочинець кілька разів змінював назви сторінок. Від протиправних дій чоловіка  постраждали близько 20 людей.

“За місцем тимчасового мешкання чоловіка в Одеській області правоохоронці провели санкціонований обшук. У результаті слідчих дій вилучили речові докази, які вказують на його причетність до протиправної діяльності”, – повідомили працівники поліції.

Поліцейські повідомили шахраю про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство). Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання – до восьми років позбавлення волі.

Правоохоронці перевіряють особу на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території інших областей.

Нагадаємо, на Кіровоградщині чоловік продавав неіснуючу військову амуніцію.

Читайте також: кіберполіція запрошує долучитися до боротьби з ворогом на інформаційному фронті (ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар