Кропивницька суддя посадила агента ФСБ на три роки умовно

Суд визнав кропивничанина Олександра Погребецького винним у державній зраді. Йому призначили покарання строком на п’ять років та замінили на три роки умовно.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

За завданням Федеральної служби безпеки Росії він збирав та передавав інформацію про військових та представників місцевої влади, пропагував комуністичну ідеологію і був нагороджений російською відзнакою “За службу родине”.

Затримали Олександра Погребецького 21 січня. Під час обшуків вдома знайшли комп’ютерну техніку, мобільні термінали, які використовували для збору й передачі інформації та особисті записи з зібраною інформацією.

На час слідства його посадили під цілодобовий домашній арешт. Не зважаючи на це, шпигун продовжував ходити містом, відвідував роботу.

e304b0c88676a08c

За державну зраду Погребецькому загрожувало від 12 до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Проте суддя Олена Лук’янова призначила значно гуманніше покарання.

У її вироку йдеться:

“Кримінальне правопорушення скоїв вперше. Пенсіонер, інвалід другої групи, позитивно характеризується. Суд визнає щире каяття та сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Відповідно до статей 75-76 кримінального кодексу України, звільнити від відбуття покарання з випробуванням на три роки, зобов’язавши його періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу”.

За проведення експертиз у кримінальному провадженні Олександр Погребецький має сплатити дев’ять тисяч 100 гривень.

Прокурор Володимир Лещенко ще не визначився з тим, чи буде оскаржувати таке “покарання” в апеляційній інстанції.

16e0668007fe767c

Нагадаємо, прокурору з Кіровоградщини доручили повідомити Порошенку підозру у державній зраді.

Читайте також: Шпигуни, хабарники, нарко-мафіозі – СБУ звітувала про роботу на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар