Загиблих у пожежі на Кіровоградщині дітей мали забрати у батьків-пияків

Трагедія у Кіровоградській області – у вогні загинули батьки та двоє дітей: 4-річний хлопчик та 2-річна дівчинка, їх мали вилучити з сім’ї. Двоє старших дітей лишилися живі, бо в цей час були на заняттях у школі та технікумі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Перша електронна газета.

На другий день після пожежі сільська хата продовжує тліти. Часом з’являється відкритий вогонь і його намагається загасити місцева пожежна команда.

Сусіди у трагедії винуватять батьків малюків.

«Ледачі – це не те слово. Вони ні города не садили, нічого. П’ють і сплять. Їм дають гроші на дітей. А чи діти їх бачать?! Вони ж босі і голі. А вони і “повдавилися” голі бідолашні, бо ніхто їх не одягнув», – розповідає сусідка Зіна.

изображение viber 2020 11 18 15 18 15

Зайнялося пообіді на веранді хати, вогонь розгорівся за лічені хвилини.

«Я во дворі був – чую стріляє, а  воно горить. А почав гукать, щоб викликали пожежників. Весь коридор горів», – розповідає сусід.

Коли на місце приїхала місцева пожежна команда, а потім ще й рятувальники з райцентру, рятувати власне вже й було нікого: батьки та двоє дітей учаділи, а потім обгоріли. За попередніми висновками експертів, займання в хаті спричинив недопалок. Поліція відкрила кримінальне провадження.

“Могло паління у ліжку призвести до таких наслідків. Порушення правил поводження з вогнем, яке призвело до тяжких наслідків. Карається позбавленням волі від 3 до 8 років”, – каже начальник Долинського райвідділу поліції Сергій Тюлєнєв.

Втім карати нікого, адже ймовірні винуватці загинули. У сільраді кажуть, дітей у цих батьків вилучали двічі. Щоразу мати обіцяла кинути пити і зривалася.

“Мати із співмешканцем зловживали спиртними напоями дуже часто і я, як голова сільської ради, за допомогою району два рази вилучали дітей. Мати виправилась, закодувалася, прибрала все там. Ми акт обстеження дали і з району повернули в сім’ю. Вона народила ще одну дитину і пішла в глибокий штопор”, – розказує голова Братолюбівської ОТГ Анатолій Склярчук.

Дітей хотіли забрати ще раз, але не встигли. Двох менших разом із батьками поховають. У сільраді вже шукають опікунів двом старшим осиротілим дітям.

Нагадаємо, одна людина загинула і двоє постраждали під час пожежі у Світловодську.

Читайте також: На Кіровоградщині згорів пасажирський автобус

Поширити:

Залишити коментар:

коментар