На Кіровоградщині бракує вакцини від грипу

© smcloud.net

У Кіровоградській області бракує вакцини від грипу, щоб щепити всіх охочих. У Кропивницькому вакцина з’явилась в продажу на початку жовтня, але в недостатній кількості.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

Торік продали 550 доз вакцини, розповіла завідувачка однієї з аптек Кропивницького Ольга Касьянова. У цьому – охочих її купити майже вдвічі більше:

“Перша хвиля поставок була на початку жовтня, ми отримали більше 350 доз вакцини з Франції, Кореї та Великобританії. Всі вакцини реалізовані, і ми очікуємо другу хвилю поставки, в якій кількості отримаємо – нам невідомо. Замовляли більше 600 доз”.

Фармацевтка Марія Луньова розповіла, що коштувала вакцина 320 гривень. Продавали за рецептом сімейного лікаря: “Якщо є вакцина – продаємо, якщо ні – записуємо в чергу”.

Кропивничанин Артем Ягодін два тижні чекає на вакцину: “Дуже прикро було дізнатися, що вона вже скінчилася, є вірогідність того, що вона подорожчає”.

Вакцинуватись багато охочих, розповів сімейний лікар Артема Дмитро Корольков: “Рецептів я виписав багато, але отримати вакцину людям так і не вдалося. Тому зараз ми формуємо списки бажаючих”.

В аптечному пункті, де керує Тетяна Босько, 60 людей в черзі на придбання вакцини. “Прямо родинами в нас записані – від 2 до 6 людей. Чекаємо, сьогодні-завтра повинні бути”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар