У низці дитсадків Кіровоградщини виявили порушення умов карантину

© pixabay.com

Із 17 червня фахівці Держпродспоживслужби області перевірили 63 дошкільних навчальних закладів, із них у 31 закладі зафіксували недотримання протиепідемічних заходів або ж недостатню підготовку до роботи в умовах карантину. Це садочки в Новоархангельському, Новоукраїнському, Долинському, Олександрійському, Олександрівському, Бобринецькому, Новгородківському, Знам’янському районах, а також в Олександрії і Світловодську.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт обласної Держпродспоживслужби.

Під час обстежень ДНЗ №19, 3, 7, 18 у Світловодську встановили такі порушення:

  • медичні сестри не володіють знаннями щодо правил приготування хлорного вапна;
  • помічники вихователів не володіють знаннями щодо правил проведення дезінфекційних заходів у групових приміщеннях;
  • у закладах не організований контроль за приготуванням та видачею готових робочих розчинів (відсутні відповідні журнали).

“Із метою попередження ускладнення епідситуації серед вихованців та працівників адміністрації закладів запропоновано організувати навчання медпрацівників та помічників вихователів вищезазначених садочків та посилити контроль за виконанням дезінфекційних заходів”, – заявили у Держпродспоживслужбі.

Під час обстеження ДНЗ №2 в Олександрія фахівці виявили, що в журнал температурного скринінгу персоналу та дітей не заносяться фактичні показники температури тіла, а проставляється запис “норма” (N). У ДНЗ «Ромашка» с. Шамраєве Благовіщенського району не витримується соціальна дистанція між столами та спальними місцями для дітей, окрім того заклад не забезпечений п’ятиденним запасом дезінфікуючих та антисептичних засобів, окремими контейнерами з кришками для централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, у Помічнянській ОТГ завершили перший етап капітального ремонту дитсадка.

Читайте також: Трьох кропивничан оштрафували на 17 000 гривень за порушення карантину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар