Кого підозрюють у смертельній ДТП, скоєній на автівці Табалова

© npu.gov.ua

Підозрюваним у скоєнні смертельної ДТП, вчиненій на автомобілі секретаря міськради Андрія Табалова, є мешканець Кропивницького Клим Скибіцький.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

ДТП сталася 22 травня неподалік Жашкова на автодорозі Київ-Одеса на 149 км. Водій автомобіля Toyota Land Сruiser обганяючи попередню автівку виїхав на зустрічну смугу, унаслідок чого скоїв лобове зіткнення з ВАЗ 21114. Вантажівка Mercedes, що рухалась за ВАЗом, перекинулась, намагаючись уникнути зіткнення з позашляховиком.

Унаслідок ДТП загинуло четверо людей – водій та пасажири автомобіля «ВАЗ 21114», серед яких шестирічний хлопчик.

Водієві Toyota оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 286 ККУ – порушення ПДР або експлуатації авто, особами які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб. Жашківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без застави.

Аварія набула резонансу не лише через трагічні обставини, а ще й через власника Toyota Land Сruiser. Ним виявився секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов. На своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив, що на місці ДТП не був, авто дав у користування “хорошому знайомому своєї дружини”.

ДТП Жашків2

Центр медіарозслідувань “Прозоро” з’ясував, що підозрюваним є мешканець Кропивницького Клим Скибіцький. Як ідеться в ухвалі Жашківського райсуду, він працює інспектором охорони ТОВ “Сакура КО”. За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, засновниками фірми вказані мати секретаря міськради Кропивницького Людмила Табалова та Юрій Компанієць.

Скибіцький фігурував у двох кримінальних провадженнях. Зокрема, щодо побиття працівника патрульної поліції. Згідно з матеріалами справи, у листопаді 2018 році у пабі “Черчиль” Скибіцький мав перепалку з одним із відвідувачів. Вгамовувати розбірку викликали поліцію. Як ідеться у вироку Ленінського райсуду, він вдарив поліцейського в обличчя й продовжував спроби побиття під час затримання. На суді пояснював, що поліцейський потягнув його за руку, а він рефлекторно наніс тому удар кулаком в обличчя. У скоєному розкаявся, перед постраждалим вибачився. Проте суддя Олексій Мягкий ухвалив засудити його до 2 років позбавлення волі та звільнити від відбування покарання з таким же іспитовим строком.

У Кропивницькому апеляційному суді Скибіцький оскаржив цей вирок. Колегія суддів у складі Іванової, Бондарчука та Олексієнко вирішила звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності у зв’язку з передачею його на поруки трудовому колективу ТОВ «Сакура КО». На підприємстві Людмили Табалової обіцяли сприяти перевихованню колеги. У тому числі зобов’язались позбавити премій, надбавок та пільгових путівок. До слова, прокурор прокуратури Кіровоградської області Володимир Агеєв не заперечував щодо скасування вироку суду першої інстанції.

Про інше кримінальне провадження, фігурантом якого був Скибіцький, свого часу писали кропивницькі ЗМІ. Повідомлялося, що поліція затримала двох осіб за викрадення місцевого підприємця на його авто. “Чоловіки утримували кропивничанина у гаражному приміщенні на території сусідньої області, вимагаючи відсоток доходу від бізнесу”, – йшлося тоді у пресрелізі поліції.

В матеріалах справи йдеться, що підозрювані знали про прибутковий бізнес на біткоїнах свого знайомого. У травні 2019 року один з підозрюваних за вулиці Короленка зупинив потерпілого, який їхав на «Audi А6 С7». Погрожуючи тому пістолетом підозрюваний сів на переднє пасажирське крісло та наказав їхати до автозаправки. Там до них підсів другий підозрюваний, на стоянці вони пересіли в чорну Toyota Land Cruiser Prado 200. У потерпілого забрали телефон і годинник та вивезли його до гаражного кооперативу, де за версією слідства вимагали відсоток з бізнесу.

На судових засіданнях фігуранти викрадення заперечували. Доводили, що потерпілий їх оговорює, оскільки заволодів корпоративними правами підприємства, засновниками якого раніше були підозрювані. Водночас один з фігурантів підтвердив, що вони їхали в авто з потерпілим на Кривий Ріг, а коли на виїзді з міста їх зупинила поліція для перевірки, той не заявляв про своє викрадення.

Обвинувальний акт по цій справі вже спрямований до суду, Скибіцький вийшов з-під варти під заставу у 200 тисяч гривень.

За інформацією ЦМ «Прозоро» другим підозрюваним є мешканець Кропивницького Олексій Пашковський. Минулоріч про нього писали ЗМІ в контексті конфлікту з депутатом Анатолієм Ларіним, членом земельної комісії. Разом зі Скибіцьким Пашковський був засновником підприємства, власником якого нині значиться потерпілий.

Варто додати, що в обох провадженнях Скибіцького представляє адвокат Сергій Салюк. Це колишній прокурор Кіровоградської місцевої прокуратури. Його батько, Микола Салюк тривалий час працював у прокуратурі, був заступником прокурора області.

Сергій Салюк також є адвокатом Андрія Таблова та представляє в судах інтереси підприємств, що належать секретарю міськради чи його родичам.

На місці ДТП також була авто Toyota Camry з номером ВА 0063 ВЕ. Хто в ній перебував наразі не відомо. Авто зареєстроване на ТОВ «Домініон-К», що належить батькам секретаря міськради Олександру і Людмилі Табловим. Коментуючи цю ДТП, Андрій Табалов підкреслював, що його батько в цей день був на роботі у Києві.

ДТП Жашків

Нагадаємо, водій без прав врізався у дерево в Кропивницькому.

Читайте також: Поблизу Кропивницького в аварії загинув чоловік

Поширити:

Залишити коментар:

коментар