На Кіровоградщині зупинили “розпил” майже 3 млн грн на ремонті школи

© hidayton.com

Світловодська райдержадміністрація розірвала 2 договори на суму 2,8 млн грн після звернення юристів “Тисни”. Як з’ясували журналісти “Центру медіарозслідувань “Прозоро”, чиновники роздробили предмет закупівлі і уклали 2 договори на ремонт одного шкільного даху.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Bihus.Info.

Отож, 27 лютого освітяни підписали договір на ремонт шкільного даху на суму 1,38 мільйона гривень з ПП “Укрбуд-2011”. А вже наступного дня – аналогічний договір на ремонт цього ж даху, однак на тисячу гривень дешевше, підписали з ПП “Ефект”. На обох договорах, що ідентичними за своєю суттю, стоять підписи начальниці сектору Лариси Сачевської, яка на виборах 2015-го року балотувалась до Світловодської райради.

Як зазначають юристи “Тисни”, підписання двох договорів на виконання однієї роботи на суму понад 1,5 мільйона гривень є порушенням ч.7 ст.2 Закону України “Про публічні закупівлі”. Таким чином замовник роздробив предмет закупівлі та уникнув проведення відкритих торгів, що заборонено чинним законодавством.

Після журналістського розслідування і звернення юристів “Тисни” (Bihus.Info) Світловодська райдержадміністрація розірвала два договори на ремонт на суму 1 379 000 та 1 380 000 грн.

Зазначимо, що приватне підприємство “Укрбуд-2011” за свою річну історію діяльності в системі ProZorro підписало всього три угоди. Причому усі три замовлення “прийшли” зі Світловодського району та всі без проведення торгів. Фірма, зареєстрована у селі Маламівка Полтавської області має статутний капітал розміром в нуль гривень та належить Юноні Явдошенко.

Приватне підприємство “Ефект” належить відомому у Світловодську підприємцеві Айкараму Тартикяну. Головним інженером фірми є син власника, депутат Світловодської районної ради Андраник Тартикян. З моменту впровадження системи ProZorro ПП “Ефект” встигло отримати замовлень на суму понад 187 мільйонів гривень.

Нагадаємо, служба автодоріг Кіровоградщини віддала “камерний” підряд фірмі з орбіти нардепа від “Слуги народу”.

Читайте також: Автодорожники Кіровоградщини заявили Зеленському про корупцію керівництва по тендерам на 1,4 мільярда

Поширити:

Залишити коментар:

коментар