У Кропивницькому не вивозять будівельне сміття і гілки з контейнерних майданчиків

Смітники з будівельних відходів та гілля дерев біля контейнерних майданчиків утворили містяни в кількох мікрорайонах Кропивницького. Підприємство “Екостайл” поки відмовляється їх забирати, оскільки міськрада не затвердила їм план вивозу такого сміття.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на UA: Кропивницький.

На контейнерному майданчику для сміття на вулиці Преображенська утворився смітник із будівельних відходів. Мешканець сусіднього з майданчиком будинку Олександр Киртока розповів, будівельне сміття тут викидають не вперше.

“Я дуже незадоволений з приводу цього, це некультурно. Я надіюся, що комунальники приберуть його”.

Начальниця житлово-експлуатаційного об’єднання №1 Світлана Ковальова розказала, хто має вивозити сміття:

“Мешканці не сплачують нам за дану послугу. З 1 березня 2019 року цю послугу надає підприємство “Екостайл”. Тобто всі контейнерні майданчики – і у баках сміття, і біля них, прибирає фірма “Екостайл”.

До “Екостайлу” зверталась голова Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Лариса Дуднікова. Їх ОСББ створене на вулиці Волкова.

“Звернення до “Екостайлу” закінчуються нічим! “Екостайл” нам відмовляє вивезти гілля. Минулого року я вивезла щось подібне за свій рахунок, але я не буду вивозити в цьому році гілля! Наші мешканці платять індивідуальні договора, будь ласка, нехай “Екостайл” вивозе!”

Начальник юридичного відділу підприємства “Екостайл” Андрій Коренчук говорить, що питання вивозу побутових відходів та гілля не входить у тариф вивезення сміття.

“Дане питання на даний час не врегульовано, тому що в наш тариф на вивезення побутових відходів не передбачено вивезення будівельних відходів. І звісно ж, не передбачено вивезення зелених відходів”.

Розповідає, для вирішення цього питання торік зверталися до міського управління житлово-комунального господарства.

“Нами було розроблено спеціальний графік вивезення такого сміття. Проте до цього часу нам графік ЖКГ міської ради не погодило. Ми хотіли систематизувати свою роботу, тому що наше підприємство не може працювати в режимі таксі”.

Додає, готові одразу після затвердження графіку вивозити сміття.

Чи розглянуло управління житлово-комунального господарства міськради Кропивницького звернення “Екостайлу”, журналісти намагалися дізнатися протягом дня в начальниці управління Тетяни Савченко. На дзвінки вона не відповідає. За словами керівника пресслужби Сергія Якуніна, Тетяна Савченко відповість на інформаційний запит.

Нагадаємо, у Кропивницькому дезінфікують сміттєві контейнери.

Читайте також: Біля автовокзалу перекинувся сміттєвоз “Екостайлу”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар