Працівників “Ощадбанку” на Кіровоградщині підозрюють у крадіжці понад 2 млн грн клієнтів

© 24tv.ua

Керуючого відділенням та провідного економіста одного з районних відділень “Ощадбанку” Кіровоградщини підозрюють у привласненні понад 2,2 млн грн із рахунків клієнтів, більшість з яких пенсіонери та діти з інвалідністю.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

За даними слідства, керуючий районним відділенням у змові з провідним економістом протягом 2016-2018 років привласнювали кошти клієнтів банку, шляхом проведення безпідставних операцій, в тому числі безготівкового перерахування коштів з депозитних рахунків на підставні карткові рахунки за підробними документами.

У результаті злочинних дій постраждало 72 особи – у переважній більшості це пенсіонери та діти з інвалідністю.

Досудове розслідування триває.

ОНОВЛЕНО:

Прес-служба Ощадбанку надала свій коментар щодо інформації про підозру в привласненні коштів співробітниками банку у Кіровоградській області:

“Зазначаємо, що внутрішні служби Ощадбанку самостійно виявили факт зловживання співробітниками банку у Кіровоградській області в результаті перевірок. Після цього банк звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів та надав їм всі підтверджувальні документи. Банк протягом року активно співпрацював зі слідством та ініціював процес завершення справи та передачі її до суду. Винних співробітників банку було одразу звільнено з займаних посад. Наразі всім дітям кошти повернуто в повному обзязі, по інших клієнтах триває процес повернення”.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Поліцейські шукають свідків смертельної ДТП у Новоукраїнці

Поширити:

Залишити коментар:

коментар