Початок нового навчального року в Світловодську під загрозою, – Коваленко

© Znaj.ua

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко у Світловодську провів нараду стосовно проблемних питань функціонування освітянської галузі. Зокрема, через неосвоєні гроші на “Нову українську школу” та на протипожежний захист навчальних закладів, початок нового навчального року опинився під загрозою.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

Під час наради розглянули питання використання освітньої субвенції та субвенції на соціально-економічний розвиток території. Так, кошти освітньої субвенції, а це майже 2 млн 160 тис. грн, передбачені на “Нову українську школу”, на підвищення якості освіти, на підтримку осіб із особливими освітніми проблемами майже не використана. Хоча міська рада окремим рішенням передбачила співфінансування із міської скарбниці на ці цілі. Наразі, серед інших територій, тільки орган управління освіти Світловодська не оголосив жодної закупівлі для запуску процесу освоєння коштів.

Сьогодні під загрозою початок нового навчального року у Світловодську“, – зауважив перший заступник голови ОДА.

Читайте також: На “Нову українську школу” Кіровоградщина отримала майже 15 млн грн

Ще одним проблемним питанням є використання 850 тис. грн, виділених ще у травні із міського бюджету на протипожежний захист навчальних закладів. Орган управління міської освіти також не розпочав закупівель цих послуг. Наразі тривають судові розгляди за позовом обласного управління ДСНС. Все це ставить під загрозу відкриття нового навчального року у двох міських школах та чотирьох дошкільних навчальних закладах.

Під час наради вже у облдержадміністрації із керівниками профільних структурних підрозділів, перший заступник голови ОДА доручив обласному управлінню освіти, науки, молоді та спорту надати методичний супровід міському управлінню освіти Світловодська стосовно проведення державних закупівель. Департаменту фінансів ОДА Сергій Коваленко доручив забезпечити постійний моніторинг стану використання коштів освітньої субвенції та субвенції на соціально-економічний розвиток території (2 млн. 952 тис. грн.) рівень освоєння якої теж незадовільний.

Перший заступник голови ОДА повідомив, що відповідні матеріали будуть передані до прокуратури Кіровоградської області, а також до Рахункової палати.

Нагадаємо, депутати не змогли відправити у відставку міського голову Світловодська.

Читайте також: Кропивницький ВИШ потрапив у ТОП-10 педагогічних університетів України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар