Злочинне угруповання “пресувало” кропивницьких підприємців

© У СБУ

У межах протидії організованій злочинності та захисту підприємництва, співробітники обласного управління СБУ ліквідували діяльність угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей та приватного майна у представників комерційних структур у Кропивницькому.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що троє учасників групи, підконтрольної раніше судимому місцевому кримінальному авторитетові, займалися «вибиванням» неіснуючих боргів з підприємців. У разі несплати грошей зловмисники застосовували психологічний тиск та погрожували насильством.

За матеріалами СБУ встановлено, що фігуранти провадження, зокрема, вимагали від місцевого бізнесмена 6,5 тисяч доларів США за неіснуючі «боргові зобов’язання». Протягом декількох тижнів, погрожуючи фізичною розправою, рекетири наносили чоловікові тілесні ушкодження. За оперативною інформацією, яка наразі перевіряється, зловмисники наголошували потерпілому на безперспективності звернення до поліції.

08a0546821d36d13be670503a9f7e00d.jpg

Правоохоронці затримали учасників організованого угруповання на одній з вулиць обласного центру під час одержання 16 тисяч гривень «данини» та ключів від автомобіля, який належав підприємцю.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам провадження про підозру в скоєні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших тяжких злочинів, скоєних учасниками угруповання. Також перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності посадовців поліції.

Операція із викриття та затримання зловмисників проводилась спільно зі слідчими Кропивницького ВП та Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

b83aae058345a1c871748198d5294d8b.jpg

4306a06bed5090c75a0c8e6cc4559ca5.jpg

Читайте також: Вбивають чи захищають: що не так із реформою поліції та чому Аваков має піти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар