У Кропивницькому активісти вимагали відставки Авакова

Учора, 4 червня, громадські активісти Кропивницького пікетували головне управління обласної Нацполіції з вимогою звільнити з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вони приєдналися до акції “Безкарність ВБИВАЄ”, яка прокотилася містами України проти свавілля поліцейських.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Приводом стали нещодавні події у Переяслав-Хмельницькому: двоє ймовірно п’яних правоохоронців вчинили стрілянину для розваги і влучили в  5-річного хлопчика, який грався на подвір’ї. Куля застрягла у мозку. Не зважаючи на зусилля лікарів, маленький Кирил помер. Поліцейські намагалися приховати злочин.

“Подібних інцидентів чимало. Це далеко не перша смерть від рук поліцейських, але найтрагічніша. Винні мають понести не лише особисту, а й політичну відповідальність”, – зазначив учасник акції Дмитро Сінченко.

Однією з причин таких трагедій він вважає недореформування Національної поліції: суттєвих змін в особовому складі не відбулося – лише замінили вивіску “Міліція” на “Поліція”. Сінченко нагадав про кругову поруку, “відмазування” поліцейських за вчинені злочини, у тому числі шляхом затягування слідства і судових процесів. Тому відповідальність за смерть дитини активісти покладають не лише на тих, хто стріляв, а й на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і вимагають його відставки.

Люди принесли під стіни ГУ поліції лампадки, квіти й іграшки і звернулися до начальника обласного управління Романа Козьякова з вимогою не допустити покривання вбивць маленького Кирила. Той запевнив, що поліцейські Кіровоградщини приєднуються до акції солідарності і розділяють біль батьків, які втратили сина.

“Ми налаштовані на однозначне підтримання законності, запобігання будь-яких протиправних дій як зі свого боку, так і з боку громадськості. Те, що сталося, це справжній жах”, – наголосив Козьяков.

06253a0d4fde5fde742c2d68ebb23c39.jpg

d241cacd08a9fdcc6ae705724957fa30.jpg

dffd6dc183d2e88facf542b40956416c.jpg

4a129c49539408c0f5805517d47b8350.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар