Добровеличківська РДА з порушенням закупила м’ясо для школярів

Photo by rawpixel.com from Pexels

Прокуратура у судовому порядку довела незаконність тендеру на закупівлі м’яса для шкіл Добровеличківського району. Через низку порушень суд визнав недійсним тендер на суму 380 тис. грн.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

При аналізі місцевою прокуратурою пропозиції, наданої переможцем торгів встановлено, що остання не відповідає кваліфікаційним критеріям, а підприємство не в змозі забезпечити належне виконання норм щодо транспортування й зберігання м’яса, яке буде споживатися дітьми та підтвердити якість продукції.

Зокрема, переможцем торгів не надано копії ветеринарного свідоцтва та не вказано безпосереднього виробника м’яса.

Читайте також: Світловодська РДА купувала продукти харчування для дітей в обхід тендерної процедури

Окрім того, підприємством не надано жодних підтверджень щодо наявності спеціалізованого справного транспорту, який обладнаний у відповідності з вимогами транспортування швидкопсувних вантажів, санітарним правилам та нормам. Також відсутні документальні підтвердження трудових відносин між учасником торгів та водієм-вантажником.

Зважаючи на вказане, місцевою прокуратурою подано позов до відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА та підприємства-переможця із вимогами щодо визнання недійсними результатів публічної закупівлі та договору на постачання продукції.

Господарським судом Кіровоградської області наразі позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі – договір про закупівлю м’яса за державний кошт у сумі 380 тис. грн визнано недійсним.

Читайте також: Понад 9 тонн неякісних продуктів вилучили з продажу на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар