Мешканця Кіровоградщини судитимуть за розбій та вбивство чоловіка у Черкаській області

© pixabay.com

Мешканця Кіровоградщини підозрюють у вчиненні розбою та вбивстві 80-річного чоловіка у Катеринопільському районі Черкаської області.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Черкаської області.

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства жителя Катеринопільського району, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 18.02.2018 двоє невідомих осіб з корисливих мотивів проникли в домоволодіння подружжя, що проживало в одному з сіл Катеринопільського району, та з метою заволодіння їх майном, вчинили розбійний напад, з нанесення тілесних ушкоджень 80-річному потерпілому, від яких він помер. Після нападу зловмисники з місця скоєння злочину зникли.

Не дивлячись на те, що злочин вчинено в умовах неочевидності, в результаті слідчих (розшукових) дій, проведених оперативними працівниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області, встановлена причетність до вказаних злочинів жителя Кіровоградської області.

У зв’язку з наявністю достатніх доказів, 25.09.2018 слідчим, за погодженням з прокурором, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України.

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та вживаються заходи щодо встановлення іншої особи, причетної до скоєння зазначених кримінальних правопорушень.

Довідково: санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар