Затриманий чиновник міськради брав хабарі з підприємців і намагався підкупити колегу, – прокуратура

Прокуратура Кіровоградської області завершила досудове розслідування у справі начальника Управління Державного архітектурно-будівельного контролю міськради Кропивницького Андрія Сліпченка.

Як з’ясували під час розслідування, обвинувачений причетний до двох епізодів хабарництва. Кошти він вимагав за реєстрацію та видачу декларації про здачу в експлуатацію об’єктів будівництва. Окрім того, чиновник намагався підкупити мовчання колеги, який виявив факти порушень.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений причетний до двох епізодів хабарництва. Кошти він вимагав за реєстрацію та видачу декларації про здачу в експлуатацію об’єктів будівництва. Загальна сума неправомірної вигоди склала 12 тис грн.

Окрім того, чиновник намагався надати неправомірну вигоду колезі за приховування останнім фактів виявлених порушень та невідповідностей у декларації про готовність до експлуатації об’єкта.

Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, 5 червня, прокуратурою Кіровоградської області спільно з Управлінням захисту економіки в Кіровоградській області та слідчими обласної поліції було викрито на отриманні неправомірної вигоди начальника Управління Державного архітектурно-будівельного контролю міськради Кропивницького Андрія Сліпченка.

Правоохоронці не називали прізвище затриманого чиновника – лише посаду. Проте, за даними на офіційному сайті міськради, саме Андрій Сліпченко займає вищезгадану посаду. Про це йдеться і в його майновій декларації за 2017 рік.

Зазначимо, що днями у Кропивницькому за підозрою у хабарництві також затримали депутата міськради Юрія Деркаченка. Він нібито вимагав та отримав від місцевого підприємця 5500 доларів США за винесення на розгляд сесії міськради питання прo надання цьому підприємцю 0,22 га землі для здійснення ним підприємницької діяльності. За цю плату депутат також гарантував пoзитивне гoлoсування депутатів на черговій сесії міської ради за це питання.

a9ce8bc417d090476bd57489f3579130.jpg
Андрій Сліпченко / © фото зі сторінки чиновника у Facebook
d223238643070c522114a7f70f8ea975.jpg
Затримання підозрюваного у червні цього року / © Управління захисту економіки в Кіровоградській області у Facebook
63e0d9cccff534766dafe47fc74fb470.jpg
Затримання підозрюваного у червні цього року / © Управління захисту економіки в Кіровоградській області у Facebook
a5b6e185882323aed25055ab20db9ae8.jpg
Затримання підозрюваного у червні цього року / © Управління захисту економіки в Кіровоградській області у Facebook
Поширити:

Залишити коментар:

коментар