Дитсадок за 30 млн грн почали будувати у Голованівську

© Олександр Мельник

У Голованівську почали спорудження нового дошкільного навчальний закладу “Веселка”, вартістю 30 млн гривень. Садок планують звести на 2 роки. Він зможе прийняти на виховання 120 дітей у 6 груп.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Будівництво ініціював голова Голованівської РДА Олег Голімбієвський, адже тутешній садок “Малятко” вже переповнений (цього року там прийняли 208 дітей, хоч розрахований він на 115, – ред.), а ще близько 40 діток чекають у черзі.

“Сьогодні наша команда закладає міцний фундамент не лише для конкретного дитячого садочка, а для розвитку всієї Голованівщини. Наша згуртованість додає впевненості у тому, що ми йдемо в правильному напрямку”, – зазначив Олег Голімбієвський.

DSC03661

Очільник РДА розповів, що будівництво стало можливим завдяки спільному фінансуванню з місцевого, районного і обласного бюджетів. За такою схемою вже три роки кардинально оновлюється Голованівський район.

Привітати мешканців Голованівська з цією знаменною подією приїхав голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

“Діти – це найголовніше у нашому житті. І коли будується країна, коли ми знаходимо можливість зробити її більш комфортною, то перше, про що думаємо – це умови, в яких наші діти будуть зростати, навчатися, лікуватися, відпочивати. У цьому плані державою за останній час зроблено чимало роботи. І я радий, що на Кіровоградщині, у Голованівському районі зокрема, ми маємо великі успіхи”, – наголосив Сергій Кузьменко.

DSC04016

Як зазначив голова ОДА, Голованівськ першим на Кіровоградщині розпочав капітальне будівництво такого масштабного соціального проекту.

До односельців і майбутніх вихованців дитсадка також звернувся героїчний земляк – учасник АТО Василь Марчак. Він зачитав послання нащадкам, яке було заклали у “капсулу часу”:

“Дорогі діти, нехай світлим, радісним і плідним буде кожен ваш день, кожен крок. Ростіть здоровими, досягайте високих результатів у житті, будьте щасливими, прославляйте рідний край і нашу Батьківщину. … Цінуйте життя, завжди дякуйте за нього своїм батькам, любіть свою землю, бережіть природну красу рідного краю, пишайтеся тим, що Ви – українці”.

Капсулу з цим листом заклали у фундамент дитсадка.

DSC03762

DSC03652

DSC03679

DSC03900

DSC03931

DSC03963

DSC03974

DSC04105

DSC04148

DSC04174

фото: Олександр Мельник

Поширити:

Залишити коментар:

коментар