За вбивство двох вовків і козулі мешканця Кіровоградщини все-таки покарають

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Минулого тижня Апеляційний суд Кіровоградської області залишив без змін покарання для мешканця області, який незаконно вполював козулю та двох вовків. Чоловіка затримали ще на початку березня – у його автівці знайшли тіла вбитих тварин. Уже у квітні суд першої інстанції визнав чоловіка винним за ст. 85 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє Перша електронна газета за матеріалами Держекоінспекції України.

“У березні цього року фахівцями Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області спільно з представниками Національної поліції було затримано автомобіль, в якому знаходились добуті мисливські тварини (козуля та 2 вовки), без документів, що засвідчують законність її набуття. Про це раніше повідомлялось на сайті Державної екологічної інспекції України. Враховуючи, що сезон полювання на вказаних тварин закінчився, добування здійснено без відповідних дозвільних документів та з порушенням правил полювання, добута дичина вважається незаконно добутою”.

Розмір збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України) склав 34 тис. гривень.

Наразі мешканець Кіровоградщини намагався оскаржити постанову Долинського районного суду Кіровоградської області від 25 квітня цього року, де порушника визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 85 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Позовні вимоги порушника не були задоволені і судове рішення першої інстанції залишене без змін.

Довідково: ст. 85 ч.2 КУпАП – Повторне порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях” у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин) чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб – від дев’яноста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар