Бухгалтерку гайворонської лікарні, яка переховується в РФ, судитимуть заочно

© avideon.fr

Бухгалтерку гайворонської районної лікарні офіційно звинуватили у привласненні понад 760 тис. грн бюджетних коштів. Обвинувальний акт у справі передали до суду. Бухгалтерку судитимуть заочно, оскільки вона понад півроку переховується на території Російської Федерації.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Прокуратурою Кіровоградської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно службової особи Комунального закладу «Гайворонська центральна районна лікарня», підозрюваної у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, влітку 2017 року слідчими Державної фіскальної служби в області було розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами медичного закладу на загальну суму 760 тис грн з боку колишнього головного бухгалтера. Зокрема, жінка з грудня 2015 року по червень 2017 року навмисно завищувала собі заробітну плату, таким чином привласнивши вказану суму коштів районного бюджету.

Правова кваліфікації злочину ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Оскільки підозрювана від слідства переховувалась на території Російської Федерації, її було оголошено у міжнародний розшук. З метою дотримання розумних строків слідства прокуратура звернулася до суду з клопотанням щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (заочного засудження). Ухвалою суду клопотання прокурора було задоволено.

Наразі проведено усі необхідні слідчі та процесуальні дії, спеціальне досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт стосовно обвинуваченої переданий до суду для проведення спеціального судового провадження.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар